Kendirli Kültür Sanat ve Eğitim Dernek Binası, Rize’de Dualarla Açıldı

Kendirli Kültür Sanat ve Eğitim Dernek Binası, Rize’de Dualarla Açıldı
Kendirli Kültür Sanat ve Eğitim Derneği’nin faaliyetlerini yürüteceği dernek binası Rize kent merkezinde açıldı.

Kendirli Kültür Sanat ve Eğitim Derneği, Rize kent merkezinde Kendirli Belediye Başkanı Alaettin Serdar’ın katılımıyla yapılan dernek binasının açılışıyla faaliyetlerine başladı.

Şehitler Caddesi  RTSO İş merkezindeki dernek binasında  yapılan  kahvaltılı açılışa, Kendirli Belediye Başkanı  Alaettin Serdar, Çayeli Müftüsü Mehmet Uzun, Kendirli Belediyesi  Meclis Üyeleri, geçici yönetim kurulu üyeleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

kendirli-kultur-sanat-ve-egitim-dernegi-binasi-acildi-(1).jpg

Çayeli Müftüsü Mehmet Uzun, Kendirli Kültür Sanat ve Eğitim Derneğinin hayırlara vesile olması dileyerek, yapılacak çalışmalarda dernek yönetimine başarılar diledikten sonra dernek binasının açılış duasını yaptı.

Geçici Yönetim Kurulu Başkanı Cemil  Serdar, selamlama konuşmasında derneğinin kuruluş amacı ile yapacakları çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

kendirli-kultur-sanat-ve-egitim-dernegi-binasi-acildi-(2).jpg

Kendirli Belediye Başkanı Alaettin Serdar ise birlik ve beraberliğin her şeyin ilacı olduğunu belirttiği konuşmasında derneklerin tek amacının birlik ve beraberlik çatısı altında dayanışma olduğunu kaydetti. Birlik ve beraberlikle çözülemeyecek hiçbir konu ve aşılamayacak hiçbir engel bulunmadığını kaydeden Başkan Serdar, “Bu tür kuruluşlar bizim için çok önemlidir. Bu kuruluşlar, insanlar arasında birlik ve beraberliğin köprüsüdür.Aynı çatı altında toplanarak hiçbir siyasi görüş gözetmeksizin beraberce çalışarak başarılı hizmetlere imza atacağımızdan kesinlikle eminim. Derneğin kuruluşunda emeği geçen tüm herkesi tebrik ederim. Hayırlara vesile olmasını temenni ederim.” şeklinde konuştu.

kendirli-kultur-sanat-ve-egitim-dernegi-binasi-acildi-(3).jpg

Kendirli Beldesinin emekli hocalarından İlyas Serdar Hoca da, Kendirli Beldesinin bir ilim ve irfan yuvası olduğunu ifade etti. Serdar, çok eski yıllarda  Kendirli Beledisinde yaşanan ilginç ve ders çıkarılması gereken hadiselerden örnekler vererek birlik ve beraberliğinin öneminden bahsederek güçlü olmanın dayanışmasına dikkat çekti.

Derneğin geçici yönetim kurulu listesinde Cemil Serdar, Osman Köseoğlu, Yaşar Uzun, Erol Uzun, İsmail Koç, Ahmet Öksüz,  Mustafa Çelik, İsmail Yılmaz, Ahmet Uzun ve Lokman Akyıldırım yer aldı.

kendirli-kultur-sanat-ve-egitim-dernegi-binasi-acildi-(4).jpgkendirli-kultur-sanat-ve-egitim-dernegi-binasi-acildi-(6).jpgkendirli-kultur-sanat-ve-egitim-dernegi-binasi-acildi-(5).jpgkendirli-kultur-sanat-ve-egitim-dernegi-binasi-acildi-(7).jpg