Kendirli ve 4 Köyde Karantina Sona Erdi, Sosyal İzolasyon Var! Bir İlçe Karantinaya Alındı

Kendirli ve 4 Köyde Karantina Sona Erdi, Sosyal İzolasyon Var! Bir İlçe Karantinaya Alındı
Rize’de Kalkandere ilçesine bağlı bazı mahallelerde karantina uygulamasına gidilecek. Kendirli beldesi ile komşu 4 köydeki karantina süresi ise sona ererken bu bölgelerde sosyal izolasyon uygulanacak.

Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Kendirli beldesi ile Rize merkeze bağlı Yeni Selimiye köyü ve Beştepe köyü ile Derepazarı ilçesine bağlı Maltepe köyü ve Esentepe köyündeki karantina uygulaması sona erdi. Bu bölgelerde sosyal izolasyon uygulanacak. Kalkandere ilçe Merkez ile Medrese, Aksu, Yukarı Tatlısu ve Aşağı Tatlısu mahallesinde karantina uygulanacak.

İl Umumi Hhıfzıssıhha Kurulu kararları şöyle:

“1- İlimiz Merkeze bağlı Kendirli Beldesi ve ilişkili Maltepe, Esentepe, Yeni Selimiye ve Beştepe köyleri, Covid-19 vakalarının yapılan tüm çalışmalara rağmen artış göstermesi üzerine 27/03/2020 tarihli İl Hıfzıssıhha Meclisinin 10 nolu kararının 2. Maddesine göre, 28/03/2020 saat: 08.00 itibarı ile karantina altına alınmıştı. Ülkemizde bir ilk olarak karantina altına alınan bu yerlerde geçen 14 günlük süreç içinde herhangi bir yeni vaka görülmemesi üzerine, 14/04/2020 saat: 08.00 itibarı ile karantina uygulamasının kaldırılmasına, bu bölgelerde vatandaşlarımıza yaşamsal kolaylıkları sağlayan aynı zamanda sosyal izolasyon sürecinin tüm gereklerini bünyesinde barındıran tedbirleri içeren, koruyucu izolasyon uygulamasına geçilmesine;

2- İlimiz Kalkandere Merkez, Medrese, Aksu, Yukarı Tatlısu ve Aşağı Tatlısu mahallelerinde Covid-19 vakalarının yapılan filyasyon ve diğer çalışmalara rağmen artış göstermesi nedeniyle, belirtilen mahallelerin giriş-çıkışlarına izin verilmeyerek 15/04/2020 saat 08.00 itibariyle ikinci bir emre kadar karantina altına alınmasına, istisnai durumlar dışında sokağa çıkılmamasına ve gerekli tüm sağlık tedbirlerinin azami derecede alınmasına” karar verilmiştir.