Kendirli'de Kar Başkanın Boyunu Aştı

Kendirli'de Kar Başkanın Boyunu Aştı
Rize’nin Kendirli Belde Belediye Başkanı Alaettin Serdar, beldedeki kar temizleme ve yol açma çalışmalarını yerinde takip etti.

Rize genelinde etkili olan kar yağışı sonrası kapanan tüm köy ve mahalle yollarının ivedilikle ulaşıma açılması için çalışmalar tüm hızıyla aralıksız devam ediyor.

Kendirli Beldesi’nde de kapanan yolların ulaşıma açılması için başlatılan çalışmalara katılan ve çalışmaları bizzat yerinde takip eden Kendirli Belediye Başkanı Alaettin Serdar, kar yağışı başladığı andan itibaren tüm personel ve iş makineleriyle beraber mesai gözetmeksizin 24 saat çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

kendirlide-kar-temizleme-calismalari-4.jpg

Kendirli Beldesi’nde yağan 180 cm nedeniyle kapanan köy ve mahalle yollarının yanı sıra beldelerine yakın olan Derepazarı ve Rize Merkez ilçesine bağlı köylerin de yol açma ve temizleme çalışmalarını yürüttüklerini kaydeden Başkan Serdar, “Kendirli Beldemizin ana caddelerinden olan Recep Tayyip Erdoğan Caddesi ile Mevlana Caddesinde kar temizleme ve yol açma çalışmalarımız devam ediyor. 5 mahallemizde ise yolları tamamen ulaşıma açık hale getirdik. Ayrıca Karayollarının ağı içerisinde bulunan Kalkandere Kendirli arası yol açma çalışmalarını da belediyemiz üstlendi. “Her şey millet için” ve “halkımıza hizmeti ibadet sayarız” anlayışıyla mesai gözetmeksizin yürüttüğümüz çalışmalarla Kendirli ana yolunu sürekli açık tutarak ulaşımda sorun yaşanmamasını sağladık. Beldemizde yürüttüğümüz çalışmaların yanında beldemize yakın olan Rize Merkeze bağlı Beştepe Köyü ile Derepazarı ilçesine bağlı Esentepe ve Maltepe köylerinin yol açma çalışmalarını da bugün gerçekleştireceğiz.”  dedi.

kendirlide-kar-temizleme-calismalari-13.jpg

Başkan Serdar, çalışmaları takip ettiği sırada kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan güvercinleri de unutmayarak onlara yem verdi ve bir kz daha ne kadar yufka yürekli olduğunu gösterdi.

kendirlide-kar-temizleme-calismalari-15.jpg

kendirlide-kar-temizleme-calismalari-1.jpg

kendirlide-kar-temizleme-calismalari-2.jpg

kendirlide-kar-temizleme-calismalari-3.jpg

kendirlide-kar-temizleme-calismalari-5.jpg

kendirlide-kar-temizleme-calismalari-6.jpg

kendirlide-kar-temizleme-calismalari-7.jpg

kendirlide-kar-temizleme-calismalari-8.jpg

kendirlide-kar-temizleme-calismalari-9.jpg

kendirlide-kar-temizleme-calismalari-10.jpg

kendirlide-kar-temizlemesi.jpg

kendirlide-kar-temizleme-calismalari-11.jpg

kendirlide-kar-temizleme-calismalari-12.jpg