KETEM'e Desteğe Teşekkür Belgesi

KETEM'e Desteğe Teşekkür Belgesi
Rize'de KETEM çalışmasına destek veren köy ve mahalle muhtarları ile onkoloji doktorlarına ve diğer emeği geçenlere teşekkür belgesi verildi.

Rize’de yürütülen kanser tarama çalışmaları kapsamında teknik destek olarak gezici kanser tarama aracını İl Sağlık Müdürlüğüne bağışlayan Lipton A.Ş. ile hedef kitleye ulaşmada Sağlık Müdürlüğüne destek olan mahalle ve köy muhtarlarına, kanser hastalarını tedavi eden onkoloji doktorlarına ve kan bağışına yönelik başarılı çalışmalarda bulunan Kızılay personeline teşekkür belgesi  verilmesi yönünde Rize Valilik Binasında program düzenlendi. Program sonunda Rize Valisi Nurullah Çakır ile Vali Yardımcıları ve İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ile İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faik Özşahin tarafından destekte bulunanlara plaket ve teşekkür belgesi verildi.

keteme-yardimda-bulunanlara-tesekkur-plaketi-41.jpg

Programa Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Vali Yardımcıları, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faik Özşahin, Türk Kızılayı Rize Şube Başkanı Mehmet Nuri Gezmiş, İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, daire amirleri, köy ve mahalle muhtarları, doktorlar ve diğer yetkililer katıldı.

keteme-yardimda-bulunanlara-tesekkur-plaketi-38.jpg

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, programda yaptığı konuşmada meme kanserine dikkat çekerek meme kanserinin ülkemiz için önemli bir halk sağlığı sorunu ve kadınlarda en sık rastlanan kanser olduğunu ifade etti.

mustafa-tepe.20131107143204.jpg

Meme kanserini erken teşhis etmenin büyük önem arz ettiğini vurgulayan Dr. Tepe, “Erken evrede teşhis edilen meme kanserlerinde tedavi oranı yüksek olmakla beraber hastanın yaşam kalitesi de yükselmektedir. Meme kanseri taramalarının amacı, kanseri erken evrede tespit etmek ve kanserden meydana gelen sakatlık ve ölümlerin önüne geçmektir. Aynızamanda kanserin maliyetli bir hastalık olması dolayısıyla ekonomiye getireceği yükü azaltmaktır.” dedi.

Meme kanserini erken evrede yakalayabilmek için etkinliği kanıtlanmış tarama yöntemlerinin kullanıldığını sözlerine ekleyen Dr. Tepe, bu yöntemlerden etkinliği kanıtlanmış en önemli yöntemin mamografi çekimi olduğunu ve mamografi çekimlerinin 40-69 yaş aralığındaki tüm kadınlara 2 yılda bir yapıldığını kaydederek konuşmasını şöyle sürdürdü: Meme kanseri taramaları Rize Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Kanser Erken Teşhis, Eğitim ve Tarama Merkezinde yapılmaktadır. Ayrıca, müdürlüğümüz ve Lipton AŞ. İşbirliği ile ilimize, Lipton tarafından tam donanımlı gezicikanser tarama aracı hibe edilmiştir. Bu araçla ilimiz merkez ve ilçelerinde tarama yaş grubundaki tüm kadınlara dijital mamografi ile mamografi çekimleri yapılmakta ve taramalara hızla devam edilmektedir. Bu anlamda ilimizde, 2010 yılı Ekim ayından itibaren 40-69 yaş grubu 10 bin kadına mamografi çekilmiş olup, nihai amacımız ilimizdeki hedef nüfus aralığındaki tüm kadınlarımızı bu kapsama alarak meme kanseri taramalarını gerçekleştirmektir. Unutulmamalıdır ki meme kanseri erken evrede tespit edildiğinde tedavi edilebilir bir kanser türüdür. Kanserde erken teşhis hayat kurtarır.

mustafa-tepe-keteme-yardimda-bulunanlara-tesekkur-plaketi--1.jpg

Rize Valisi Nurullah Çakır ise konuşmasında  köy ve mahalle muhtarlarıyla bugüne kadar farklı nedenlerle farklı toplantılarda bir araya geldiklerini ifade ederek Türkiye’nin her geçen gün değiştiğini buna paralel olarak sosyal değişimlerle beraber sağlık ihtiyaçlarındaki değişimler ve farklı alanlarda hepimizin kamu sorumluluğunun alanının da değiştiğini söyledi.

nurullah-cakir.20131106232735.jpg

Vali Çakır, düzenlenen teşekkür töreni programında “Kamu sorumluluğu adına bu alanın altını çizmek üzere bugün bir aradayız. Sizlerin vermiş olduğu destekleri bir defa daha hatırlamak ve sizlerle beraber durum değerlendirmesi yapmak adına bugün bir aradayız. Bu anlamda birinci altını çizmemiz gereken konu KETEM, sağlıkta mücadelenin özel bir alanı. Bu konuda biraz önce Sağlık Müdürümüz gereken tıbbi açıklamayı yapmıştır. Sizlerin halkımızı bu konuda uyarmanız, Anadolu insanının yer yer çekimser olması dolayısıyla onları cesaretlendirmeniz, bu nerden çıktı diyenlerle dedem, annelerimiz hep böyle yaşadı bir şey olmadı diyenler olabilirdi ama sizler  yaptığınız sağlıklı yaşam çağrısıyla bu insanlarımızın bu hizmetten faydalanmasını sağladınız ve bu coğrafyadan geçim kaynağını sağlayan bir firmamız bu hizmeti toplumumuzun en hassas en nadide olan kesim, kadınlarımızın ayaklarına kadar götürerek sizlerin davetleriyle, sizlerin toplantılar yapmanızla ve çağrılarınızla o hizmetin en kolay şekilde çözülmesini sağladınız. Ben bu anlamda sizlere teşekkür ediyorum. Çünkü bugünkü tarih itibariyle 10 bin rakamına ulaştık. Bu sizin davetinizle oldu. Lipton firmasının KETEM için öngörülen cihazı Rize’ye kazandırmasından dolayı ben kendilerine de teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte sizler gerek sağlık alanında gerekse sosyal devlet alanında daha fazla görevlerde bulunacaksınız. Milletimizin geleceği için kadınlarımızın, çocuklarımızın, sizlerin ve hepimizin sağlığı önemlidir. Buna gösterilecek hassasiyetin önemli olduğunun altını çizmek istiyorum. Kızılay Bağış Merkezi ile sponsorlarımıza, basınımıza ve emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

nurullah-cakir-keteme-yardimda-bulunanlara-tesekkur-plaketi-1.jpg

Konuşmaların ardından Rize Valisi Nurullah Çakır, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi aracı (KETEM)’i Rize İl Sağlık Müdürlüğü’ne hibe ettiğinden dolayı Lipton yetkilisine plaket takdiminde bulunarak teşekkür etti. Lipton yetkilisine Vali Çakır’ın eşi Cemile Çakır tarafından işlemeli vazo hediye edilirken KETEM çalışmasına destek veren köy ve mahalle muhtarları ile KETEM Personeline, onkoloji doktorlarına ve Kızılay Kan Merkezi yetkililerine teşekkür belgesi verildi.

Program, katılımcılara yönelik düzenlenen çeşitli ikramların yer aldığı kokteyl ile sona erdi.

keteme-yardimda-bulunanlara-tesekkur-plaketi-40.jpg

keteme-yardimda-bulunanlara-tesekkur-plaketi-2.jpg

nurullah-cakir-keteme-yardimda-bulunanlara-tesekkur-plaketinde.jpg

keteme-yardimda-bulunanlara-tesekkur-plaketi-39.jpg

keteme-yardimda-bulunanlara-tesekkur-plaketi-42.jpg

keteme-yardimda-bulunanlara-tesekkur-plaketi-43.jpg

keteme-yardimda-bulunanlara-tesekkur-plaketi-44.jpg

keteme-yardimda-bulunanlara-tesekkur-plaketi-45.jpg

keteme-yardimda-bulunanlara-tesekkur-plaketi-46.jpg

keteme-yardimda-bulunanlara-tesekkur-plaketi-47.jpg

keteme-yardimda-bulunanlara-tesekkur-plaketi-48.jpg

keteme-yardimda-bulunanlara-tesekkur-plaketi-49.jpg

keteme-yardimda-bulunanlara-tesekkur-plaketi-50.jpg

keteme-yardimda-bulunanlara-tesekkur-plaketi-51.jpg

keteme-yardimda-bulunanlara-tesekkur-plaketi-52.jpg

keteme-yardimda-bulunanlara-tesekkur-plaketi-53.jpg