KHK ile Sağlık Bakanlığı Personel Alımı İptal Edildi Rize'de 30 Kişi İşinden Oldu

KHK ile Sağlık Bakanlığı Personel Alımı İptal Edildi Rize'de 30 Kişi İşinden Oldu
Rize Devlet Hastanesi ile RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Klinik Destek Hizmeti için 30 personel alım ihalesi 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) nedeniyle Sağlık Bakanlığınca iptal edildi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş tarafından 81 İl Sağlık Müdürlüğüne gönderilen yazıda, 696 sayılı  Kanun Hükmünde Kararname (KHK)’nın 127. Maddesi ile 375 sayılı KHK’ya eklenen Geçici Madde 23 ile Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımlarına ilişkin bazı düzenlemelerin yapıldığı ifade edilerek, bu kapsamda ihale süreci devam eden ihalelerin iptal edileceği, ihalesi yapılmış ancak 24.12.2017 tarihinde ve bu tarihten sonra işe başlayacak şekilde imzalanmış olan sözleşmelerin feshedileceği ve 24.12.2017 tarihinden itibaren Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı yapılmayacağı kaydedildi.

Bakanlığın bu kararı ile Klinik Destek Hizmeti için Rize Devlet Hastanesi’nin alımını yaptığı 10 personel ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 20 personel alım ihaleleri de iptal edildi.

Geçtiğimiz ay Rize’de 2 hastanede noter huzurunda kura çekimi yapılan ve güvenlik soruşturmaları tamamlanıp 01.01.2018 itibariyle işbaşı yapacak toplam 30 personelin işe girişleri de bu şekilde askıya alınıp iptal edildi.

İşe girişleri iptal edilen kişiler ise noter kurasıyla işe girmeye hak kazandıklarını ve kazanılan haklarının iptal edilemeyeceğini belirterek tepkilerini bu şekilde medyadan dile getirdi.

İŞTE BAKANLIĞIN KONU HAKKINDAKİ 81 İL VALİLİĞİNE GÖNDERDİĞİ O YAZI: 

saglik-bakanligi-personel-calistirilmasina-dayali-hizmet-alimi-iptali.jpg