Kıbleyi gösteren seccade

Kıbleyi gösteren seccade
Bir halı firması tarafından üretilen pusulalı seccadeler, namaz kılan kişiye kıbleyi tam göstererek gönül rahatlığında ibaretini yapma imkânı sağlıyor.

Kısa süre önce üretilmeye başlanan seccadeler, Ramazan ayı nedeniyle uygulanan promosyonla birlikte büyük ilgi görüyor. Genel araçlarında seccade bulunduranların aşırı talep ettiği pusulalı seccade, bu kişilerin seyahatlerde mescit ve caminin bulunmadığı yerlerde kıbleyi kolayca tespit etme imkânı bulduklarını anlatıyor.

Saraya Halı tarafından üretilen pusulalı seccadenin satışı yapan Mimarsinan Halı Pazarı Sahibi Halil Yiğit, seccadelere büyük ilgi olduğunu söyledi.

Halil Yiğit, kısa süre önce mağazasında satmaya başladığı pusulalı seccadeyi görenlerin önce şaşkınlık sonra sağladığı kolaylık nedeniyle beğenisini topladığını ifade etti.

Yiğit, normal zamanlarda yaptığı seccade satışlarının pusulalı seccade ile birlikte iki katına çıktığını belirterek, "Halı fabrikası tarafından üretilen seccadelerin sağ üst kısmına küçük bir pusula konularak kıbleyi doğru bulma imkanı sağlanıyor. Pusulaya göre şehirlerin kıble yönü numaraları da seccadenin arka kısmındaki etikette özellikle belirtiliyor. Mesela Kayseri'de namaz kılacak bir insan bu seccadeyi serdiğinde, pusula içerisindeki özel işaret kıble yönünü gösteriyor. Buradan bakacağım numara da örneğin Kayseri için pusulanın gösterdiği yön numarası 220'dir. Yani yanılma olasılığı hiç yok gibi. Tam kıbleyi bulmanız mümkün oluyor." diye konuştu.

Halil Yiğit, pusulalı seccadeyi evinde bir seccade olmasına rağmen kıbleyi tam göstermesinden dolayı satın alanların yanı sıra sürekli aracıyla seyahat edenlerin daha çok talep ettiğini ifade etti.

Yiğit, "Pusulalı seccadeyi kullanan bazı müşterilerimiz bize geri dönüyor. Daha önce ev içerisinde namaz kılarken belirlediği yön ile pusulalı seccadeyle belirlediği yön arasında farklılık olduğunu dile getirdiler. Pusulalı seccade ile tam olarak kıbleyi görmelerinden dolayı ibadetlerini tam olarak yerine getirmenin huzurunda olduklarını anlatıyorlar." şeklinde konuştu.

Pusulalı seccade kullanan emekli Mahmut Gülsevim, namaza durmadan önce kıbleyi tam olarak pusula yardımıyla görmesinin namaz ibadetini tam olarak yerine getirmenin huzuru içerisinde olduğunu ifade etti.