Kılıçdaroğlu: 'Cerattepe’nin bir partinin olayı olmasını istemedik'

Kılıçdaroğlu: 'Cerattepe’nin bir partinin olayı olmasını istemedik'
Halkçı Gençlik Derneği tarafından düzenlenen Genel Üye Toplantısına katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cerattepe'nin bir partinin olayı olmasını, orada siyasal partinin eylemi gibi bir algı çıkmasın istedik" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halkçı Gençlik Derneği (HAGED) tarafından düzenlenen Genel Üye Toplantısı'na katıldı.

Karayolu ile Kayseri'ye gelen Kılıçdaroğlu, ilk olarak CHP Kayseri İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada il başkanı ve ilçe başkanları ile toplantı yapan Kılıçdaroğlu, ardından toplantının yapılacağı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Merkezi Konferans Salonu'na geçti. Toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, "Kayseri'de genç arkadaşlar ile birlikte olmaktan gurur duyuyorum. Kendi iç dinamiklerini kullanmaya çalışan en iyi kenttir. Bütün Türkiye'ye örnek olacak adımı Kayserili gençler atıyorlar. Onları yürekten kutluyorum. Gençlerin bugün yaşadığı heyecanı 1968'lerde bende yaşadım ve o gün bu kadar baskı yoktu. Geniş kitlelerin gönlünde gençler yatıyordu. Gençlere büyük acılar çektirdiler. Bu kadar ağır bedelleri bizim gençlerimiz ödedi. Siyasetin acımasızlığı karşısında onlarca cesurca durdular. Geçmişi çok iyi bilirsek geleceği çok iyi hazırlayabiliriz. Bizim bu ülkenin gençlerine özür borcumuz var. Sizin önünüzü tıkadık, sizin ufkunuzu kapattık. Sen sus daha çocuksun dedik. Bu davranış Türkiye'yi bu noktaya getirdi. Şimdi gençler bizim konuşmaya hakkımız var. O gençler Mustafa Kemal'in gençleridir. Türkiye Cumhuriyeti'ni kimse bize altın tabak içinde vermedi. Herkesin acısı vardır. Biz Türkiye'yi kolay kurmadık. Bir imparatorluk battı. Batan bir imparatorluk içerisinden genç bir Türkiye'yi ayağa kaldırdılar. Osmanlı'nın batışının sebebinde eğitim sistemi vardır. Eğer çağ dışı bir eğitim sistemi getirirseniz kendi ülkenizin batışını hazırlarsınız. Osmanlı eğitim sürecinde hep kaybetmiştir ve kendi sonunu hazırlamıştır. Bir ülkeye kötülük etmek istiyorsanız yapacağınız tek şey eğitim sistemini bozmaktır. O nedenle Cumhuriyeti kuranlar eğitime çok önem vermiştir. Bakın düşman kovulmuştur, anlaşmalar imzalanmıştır. Binlerce babasız çocuk vardır. Genç Türkiye Cumhuriyeti'nin yaptığı ilk çocuk esirgeme kurumlarını kurmaktır. O çocuklar devletin sosyal koruması altına alınmıştır. İkinci önemli konu, bir ülkenin ekonomisi güçlü olursa, o ülkenin bağımsızlığına güvence altına olur. Hiçbiri ekonomiyi de bilmiyorlar. Bütün hayatları savaş meydanlarında geçmiştir. Sonra, geldiler ve devlet kuracaklar ama ekonomi bilmiyorlar. 1923'te İzmir iktisat kongresini topladılar" dedi.

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

"MECLİSİN ÜZERİNE KARA LEKE SÜRDÜLER"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması "Faşizme karşı omuz omuza" sloganlarıyla kesildi. Konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, "Bugünün siyasileri ile o günün siyasileri arasında siyahla beyaz kadar fark vardır. O dönemde 4 yolsuzluk dosyası meclis geldi ve adı geçenler yüce divana gönderildi. Günümüzün siyasileri 17-25 Aralık yolsuzluk dosyalarının üzerini kapattılar ve meclisin üzerine kara bir leke sürdüler. O meclis bugün yolsuzluk dosyalarını kapatan bir meclis olarak tarihe geçti. O ayıbı yapanlar en çok Müslümanlığı kullanan kişilerdir" diye konuştu.

İş Bankası ile bir ortaklıklarının bulunmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Biz İş Bankası'nın ortağı değiliz. Biz sadece Atatürk'ün hisselerini temsil ediyoruz. Oradan CHP genel merkezine 5 kuruş para gelmez" şeklinde konuştu.

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

Artvin Cerattepe'de yaşanan olaylara da değinen Kemal Kılıçdaroğlu, "Cerattepe'ye milletvekili arkadaşlarımı görevlendirdim, gittiler. Orada halk direniyor. Her görüşten insan direniyor. Bu olayın bir partinin olayı olmasını istemedik. Bizim milletvekillerimiz orada. Oraya bir siyasal partinin eylemi gibi bir algı çıkmasın istedik" ifadelerini kullandı.