Kılıçdaroğlu MB'deki Paraya Sulanıyor

Kılıçdaroğlu MB'deki Paraya Sulanıyor
Rize mitingi sonrasında Rize Valiliği'ni ziyaret eden Erdoğan, burada basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını cevapladıktan sonra Rize'den ayrıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir hafta 10 gündür görüşemediğini belirterek "Suriye Libya'ya benzemez. Suriye iç politikamız değerinde bir ülkedir" dedi.

Erdoğan, Rize'de 21. mitinglerini tamamladıklarını ve Giresun'da bugün 22 mitinglerini gerçekleştireceklerini ifade ederek "Bugüne kadar muhalefetten ciddi bir eleştiri görmedim. İftiraya dayalı, yalana dayalı eleştiriler ortaya koyuyorlar. Muhalefet hep birlikte hareket ediyor. AK Parti bir tarafta onlar bir tarafta. Bir üslup sorunu var. Kutsalları olmadığını görüyorum.

Sürekli saldırıyorlar. Biz aynı dili konuşmuyoruz. Aileler varıncaya kadar tekrar tekrar ortada konuşuyorlar. Bunlar prim yapmaz. Siyasi acemiliklerinden kaynaklanıyor bunlar. 8,5 yıllık hizmetimiz var. Ekonomide ciddi sıçramalar yapıyoruz. Muhalefet ise bol keseden atıyor. Küfe onların sırtında değil ya rahatlar.

Kemal Kılıçdaroğlu merkez bankasındaki paraya sulanıyor. 600 TL ödeyeceğini söylüyor. Zaten biz bu parayı farklı şekillerde halkımıza ödüyoruz" diye konuştu.

1.20110514201644..jpg

Suriye ve Libya'da yaşanan olaylarla ilgili soru üzerine Erdoğan, ''Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir hafta 10 gündür görüşmedim. Ancak, arkadaşlarım görüşmelerini devam ettiriyorlar. Özellikle de Suriye Büyükelçimiz çok yakın temas içinde, sürekli bilgileri alıyoruz. Bizim için Libya halkının birliği beraberliği çok önemli. Aynı şekilde Suriye'de bir dağılmanın, bir parçalanmanın, bir mezhep çatışmasının doğmasına yönelik endişelerimiz var. Bunları da görmek, yaşamak istemiyoruz. Çünkü Suriye'nin durumu Libya'nın durumuna benzemez. Libya bizim için bir yerde belki bir dış politika analizi olarak değerlendirilebilir. Suriye ise öyle değil. Adeta bizim için bir iç politika değerlendirmesi yapmamız gerekir. Çünkü 850 kilometre sınırı olan, akrabalık bağlarının çok yoğun, çok güçlü olduğu bir ülke konumunda'' şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Libya'yı da yakın takiplerinde tuttuklarını belirterek, "Bugünlerde özel temsilcimi Libya'ya gönderdim. Özel temsilcimin görüşmelerini bekleyeceğim. Kendim Şeyhülislamla bir görüşme yaptım. Kendilerine daha önceki yol haritamızla ilgili düşüncelerimi yansıttım. Özel temsilcimin gelmesinden sonra da, onların kanaatlerini, düşüncelerini aldıktan sonra bu konudaki düşüncelerimizi yeniden paylaşacağız. Bir taraftan muhalefet kesimi, bir yandan şu andaki ulusal yönetimle de görüşmelerimizi devam ettirerek en az zararla bu konudaki süreci Libya halkının birliği, beraberliği, bütünlüğü istikametinde bitirelim istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

2.20110514201706..jpg

Abdullah Öcalan'ın geçtiğimiz günlerde basında yer alan açıklamaları ile ilgili ise Erdoğan, soruyu soran muhabire "Siz buna inanıyormusunuz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti herşeyi ile 3-5 kendine bilmeze 3-5 çapulcuya prim vermez" dedi.

Erdoğan, MHP'deki kaset olayları ve kaset görüntülerini yayınlayan internet sitesinden MHP Lideri Bahçeli'ye yapılan istifa çağrısı ile ilgili olarak ise "Bizim dışımızda gelişen olaylar. Bu konuda konuşmak ilkelerime uymaz. MHP'nin iç sorunu bu" açıklamasını yaptı.

Başbakan Erdoğan, daha sonra Giresun'a gitmek üzere Rize Limanı'nda kendisini bekleyen helikopter için Rize Valiliği'nden ayrıldı.