Kılıçdaroğlu, Sarıgül için net konuştu

Kılıçdaroğlu, Sarıgül için net konuştu
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na adaylığı konusunda net konuştu...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na adaylığı konusunda CNN TÜRK televizyonunda 'Ankara Günlüğü' programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na adaylığı konusunda, "Partimize gelme konusunda bir talebi yok. Partimize gelecekse gelir, ondan sonra eğer belediye başkanı olur mu olmaz mı o daha sonra ki aşama" dedi.

Kılıçdaroğlu, Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye katılımı ile ilgili bir soru üzerine, "Sayın Sarıgül, oldukça başarılı bir belediye başkanı. Partimize gelme konusunda bir talebi yok. Partimizin dışındaki bir kişi, onunla ilgili genel başkan olarak bir yorum yapmam doğru değil" dedi.

"Gelecekse biz kimsenin önüne duvar örmeyiz" diyen Kılıçdaroğlu, "Partimize gelecekse gelir, ondan sonra eğer belediye başkanı olur mu olmaz mı o daha sonra ki aşama. Sayın Sarıgül'ün önce partimize gelmesi lazım. Partimizin üyesi olması için parti meclisimiz karar alması lazım. MYK ile olmuyor. Bu nedenle üyelik başvurusu yapılması lazım ve parti meclisinin üyelik kararı alması lazım. Bir kişinin bir partiden belediye başkanı, milletvekili, il meclis üyesi olabilmesi için önce parti üyesi olması lazım" şeklinde konuştu.

"ADAYLIK İÇİN DOĞRUDAN VE DOLAYLI TALEPLER VAR"

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için nabız yoklamanın ötesinde doğrudan ve dolaylı taleplerin olduğunu belirterek, talepleri değerlendirdiklerini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde partisinin başarı ölçülere ilişkin de "Başarının ölçüsü genel seçimlerde iktidar olmaktır. Yerel seçimlerde de olabildiğince belediye kazanmaktır. Bütün siyasi partilerin ortak hedefi budur. Bu hedefi gerçekleştirmek için biz çalışıyoruz. Diğer partilerden biz çok önce başladık. Bunun içinde biz diğer partilerden önce başladık çalışmaya" ifadelerini kullandı.

SEÇİMLERDE İTTİFAK SÖYLENTİLERİ

Seçimlerde ittifak iddialarını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Bütün siyasal partilere saygımız var. Siyasal partiler zaman zaman işbirliği yapabilir, bunlara saygılıyız. Fakat kutuplaşma siyasetini doğru bulmuyoruz. Çünkü ben genel başkan olarak Türkiye'nin içeride ve dışarıda iyi yönetilemediğini düşünüyorum. Türkiye'nin yeniden tamire ihtiyacı var. Bunun için ben AK Parti'ye oy vermiş DYP'yi, ANAP'lı bütün yurttaşlarımızı CHP'nin çatısı altında bekliyorum. O parti ile bu parti ile değil, biz doğrudan vatandaşla işbirliği istiyoruz."