Kılıçdaroğlu Trabzon'dan Rize'ye Hareket Etti

Kılıçdaroğlu Trabzon'dan Rize'ye Hareket Etti
2 günlük Rize ve Trabzon programı için bugün öğle saatlerinde Ankara’dan özel bir uçakla Trabzon’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, havalimanında kalabalık bir partili grup tarafından karşılandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu’nun (AP) 2015 Türkiye Raporu ile ilgili olarak “Türkiye bu tabloyu asla hak etmiyor” dedi.

Trabzon Havaalanındaki karşılama sonrasında basın mensuplarının AP’nin 2015 Türkiye Raporu ile ilgili soruları üzerine açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu “Bugün gazetelerde, internet sitelerinde ağırlıklı olarak Avrupa Parlamentosu’nda kabul edilen Türkiye raporu var. Aynı zamanda Amerika Dışişleri Bakanlığı’nın İnsan Hakları raporu var. İki rapor da Türkiye’nin aleyhine. Bu beni gerçekten çok üzüyor. Türkiye bu tabloyu asla hak etmiyor. Demokrasimizi geliştirmek ve derinleştirmek zorundayız. Buradan çok açık ve net Sayın Davutoğlu’na çağrı yapıyorum. Gelin Türkiye’yi hep birlikte el ele bu ayıptan kurtaralım. Türkiye’ye gerçek anlamda tam demokrasiyi getirelim. Türkiye bu tip raporlarla karşı karşıya kalmasın” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, ardından karayolu ile Rize’ye hareket etti.

kemal-kilicdaroglu-trabzonda.jpg

kemal-kilicdaroglu-trabzonda-1.jpgkemal-kilicdaroglu-trabzonda-2.jpgkemal-kilicdaroglu-trabzonda-3.jpg