Kılıçdaroğlu Yarın Gece Rize'de Olacak

Kılıçdaroğlu Yarın Gece Rize'de Olacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karadeniz’in Özelliklerini Koruma Derneği Genel Başkanı Murat Karayalçın’ın öncülüğünde düzenlenen Kurultaya katılmak üzere Rize'ye geliyor.

Karadeniz'in Özelliklerini Koruma Derneği (KÖK) 4. Uluslararası Karadeniz Kalkınma Kurultayını 31 Ekim - 1 Kasım 2012 tarihleri arasında Rize'de düzenleyecek. Kurultaya Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da katılacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu beraberinde Genel Başkan Yardımcıları Ankara Milletvekili Umut Oran ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ile birlikte 30 Ekim Salı gecesini 31 Ekim Çarşamba gününe bağlayan akşam saat:01.00'da Rize'de olacak ve Dedeman Otel'de konaklayacak. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Çarşamba günü kurultaya katılacak. Kılıçdaroğlu aynı gün 21.00 sıralarında ise Rize'den ayrılarak Ankara'ya dönecek. Kılıçdaroğlu'nun ayrıca bir süre önce makamında silahlı saldırıya uğrayan ve evinde tedavisi devam eden Hopa Belediye Başkanı Turan Kasımoğlu'nu da evinde ziyaret etmesi bekleniyor.

KURULTAY İLE İLGİLİ NOTLAR...

Karadeniz’in Özelliklerini Koruma Derneği Genel Başkanı Murat Karayalçın’ın öncülüğünde Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde düzenlenecek 4. Uluslararası Karadeniz Kalkınma Kurultayı'nda, Doğu Karadeniz Bölgesel Gelişme Planı (DOKAP) ve bölgesel kalkınma planları ile ilgili bilim insanları ve uzmanlar tarafından sunulacak bildiriler tartışmaya açılacak.

Kurultayda Doğu Karadeniz Bölgesel Gelişme Planı (DOKAP) ile Bölgesel Kalkınma planları işlenecek. Bilim adamları ve konunun uzmanları tarafından sunulacak bildiriler tartışmaya açılacak, DOKAP'ın bölge için taşıdığı önem vurgulanacak, uygulamada alınan mesafe ile karşılaşılan sorunlar dile getirilecek.

Devlet Planlama Teşkilatının Japon Teknik Yardım Örgütüne hazırlattığı, KÖK'ün de aktif olarak katıldığı Doğu Karadeniz Bölgesel Gelişme Planı (DOKAP) iklim koşulları, coğrafi yapısı ve bitki örtüsü birbirine benzeyen Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin illerini kapsamı içine alıyor.

KÖK Derneği, Karadeniz illerinin kültürel değerlerini korumak, geliştirmek, zenginleştirmek, bu illerin ekonomik gelişmesini bir bütün halinde ele almak, illerin doğal zenginliklerini korumak, hemşehrilik duygularını geliştirmek, bölgenin yetişmiş ve başarılı insan gücünden yararlanmak amacıyla kuruldu. Belirtilen amaçları gerçekleştirmek üzere daha önce Samsun, Trabzon ve Kastamonu'da Karadeniz Bölgesinin değişik sorunlarını ele alan üç Kalkınma Kurultayı düzenledi.

31 Ekim – 1 Kasım 2012  tarihlerinde gerçekleştirilecek Rize'deki Kalkınma Kurultayına uluslararası bir boyut kazandırmak için çaba harcanıyor. Zaman içinde Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerin sivil toplum örgütlerini bir araya getirmek ve bu yolla Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün (KEİ), halk katmanları ile yakın ilişki kurmasına katkıda bulunabilmek amaçlanıyor.

Karadeniz'in Özelliklerini Koruma Derneği (KÖK) 1987 yılında Ankara'da kuruldu. 25 yıldan buyana Karadeniz Bölgesinin sorunlarıyla ilgili söyleşiler, konferanslar ve kurultaylar düzenliyor.

Derneğin ilk Genel Başkanı eski Trabzon Milletvekili ve eski Çalışma Bakanı Ali Rıza Uzuner. Uzuner 24 yıl boyunca bu görevi sürdürdü.

KÖK'ün İkinci Genel Başkanı Murat Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, SHP Genel Başkanlığı, Samsun Milletvekilliği, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanlığı, Devlet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Halen bu görevini sürdürüyor.       

Rize 4. Uluslararası Kalkınma Kurultayının sonunda, yapılan çalışmalar bir “Basın Bildirisi” ile kamuoyuna duyurulacak.

Kurultayın açılış töreni 31 Ekim 2012 tarihinde saat:09.00'da Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde yapılacak, konferanslar ve bildiriler ise öğleden sonra Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Konferans Salonunda sürdürülecek.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bir konuşma yapacağı kurultayda, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Arif Yılmaz açılış konuşmalarını yapacaklar.