Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık oylaması açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık oylaması açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıklara ilişkin anayasa değişikliği teklifi oylamasında partisinden fire bekleyip beklemediğine ilişkin bir soruya, "Gizli oylama bu arkadaşlar." yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, TBMM Grup Toplantısı'nın ardından, çıkışta gazetecilerin, anayasa değişikliği teklifi oylamasında partisinden fire bekleyip beklemediği şeklindeki soruları üzerine, "Gizli oylama bu arkadaşlar." karşılığını verdi.

"Savcılara sesleniyorum"

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasına ise Beşiktaş'ın şampiyonluğunu, Fenerbahçe'nin Berlin'deki başarısını, Süger Lig'e çıkan Karabük ve Adanaspor'u kutlayarak başladı.

Türkiye'de hükümetin bulunmadığını, usulen başbakan, bakanların olduğunu savunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Dünyanın sorununu yaşıyoruz ama hükümet yok. Niye yok? Çünkü hükümete karşı saray darbesi yapılıyor. Meşru bir hükümete karşı darbe gerçekleşmiştir. Bu bir anayasal suçtur. İkide bir bizim hakkımızda fezleke düzenleyen savcılara seslenmek istiyorum: Siz Cumhuriyetin savcıları değil misiniz, siz Anayasanın güvencesi değil misiniz? Siz neden birilerinin taşeronluğunu yapıyorsunuz? Saray darbesi gerçekleşti, neden konuyu soruşturmuyorsunuz? Soruşturamazlar. Savcı dediğin adam yürekli adamdır, cumhuriyeti korur, birilerinin uşaklığını yapmaz, darbe olunca soruşturmayı açar.

Darbeye karşı Davutoğlu, 'Görev süremizin 4 yıl sürmemesi benim tercihim değil, bir zaruretin sonucudur' diyor. Sayın Davutoğlu, o zaruret nedir? 23 milyon 600 bin kişinin oyunu aldın, niye milli iradeye sahip çıkmadın? 'Bana oy veren vatandaş var, hakkını gözardı edemem' niye demedin? Diyemedin. 64. Hükümete karşı bir saray darbesi gerçekleşmiştir. Tarih bunu böyle yazacaktır. Hiçkimse meraklanmasın 12 Eylül darbecileri, 28 Şubat darbecileri nasıl yargılandıysa bu darbeciler de gün gelecek hesabını verecektir."

CHP'li Erol oylamaya katılmayacağını açıkladı

Öte yandan, CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, yaptığı yazılı açıklamada, oylamaya katılmayacağını bildirdi. 

Gürsel Erol, açıklamasında, "Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağına namusu ve şerefi üzerine ant içtiğini" anımsatarak, "İçtiğim yemine sadık kalacağım. Anayasa'ya aykırı bir düzenlemenin oylamasına katılmayı etik bulmuyorum. O yüzden AKP'nin dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili teklifinin oylamasına katılmayacağım." ifadelerini kullandı.