Kılıçdaroğlu'nun Artvin'de Konvoyuna Silahlı Saldırı: 1 Şehit, 2 Yaralı

Kılıçdaroğlu'nun Artvin'de Konvoyuna Silahlı Saldırı: 1 Şehit, 2 Yaralı
Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gitmekte olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu konvoya yönelik roketli saldırı hazırlığında olan terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan silahlı çatışma 1 asker şehit oldu

Artvin'in Ardanuç ilçesi Yanıklı mevkiinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyu güvenlik gerekçesiyle polis tarafından durduruldu. Barikat tespit edilen bölgede özel harekat polisinin ateş açması üzerine çatışma çıktı.

kilicdaroglunun-konvoyu-durduruldu,-catisma-cikti.jpg

Kars ziyareti sonrası Artvin'in Şavşat ilçesini ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyu, Ardanuç ilçesine giderken özel harekat polisleri tarafından güvenlik gerekçesiyle durduruldu. Yol kenarında barikat görülmesi üzerine bölge özel harekat polisleri tarafından terör şüphesiyle ateş altına alındı. 

İçişleri Bakanı Efkan Ala,  CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu konvoya ateş açılmasıyla ilgili, "Konvoyunun korumasını sağlamak üzere görevlendirilmiş ve öncülüğünü yapan jandarma aracımıza terörist unsurlarca ateş açılmıştır. Bu ateş sonucu aracı kullanan jandarma er başından ağır yaralanmıştır, iki astsubay da hafif yaralanmıştır." diye konuştu.

kilicdaroglu’nun-konvoy-guzergahinda-catisma-(1).jpg

AĞIR YARALANAN JANDARMA ER ŞEHİT OLDU

İlçenin Yanıklı mevkiinde meydana gelen olayda konvoyun önünde giden askeri aracı kullanan ve ilk ateşte başından ağır yaralanan jandarma er Fatih Çaybaşı'nın şehit olduğu, biri astsubay 2 askerin de yaralandığı öğrenildi.

kilicdaroglunun-konvoyu-durduruldu,-catisma-cikti-(2).jpg

Yolda bir süre güvenlik gerekçesiyle Şavşat Karayolları Bakım Evi'nde bekletilen Kılıçdaroğlu, buradan çıkışta İHA muhabirine yaptığı açıklamada "Sağlımız yerinde. Kimsenin şüphesi olmasın. Güvenlik güçlerimiz de inşallah iyidir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aracının da bulunduğu konvoyun güzergahında meydana gelen çatışmada konvoydaki araçların herhangi bir zarar görmediği, Kılıçdaroğlu ve yanındakilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, zırhlı polis aracıyla Artvin'in Şavşat ilçesine götürüldü. 

kilicdaroglunun-konvoyu-durduruldu,-catisma-cikti-(1).jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım bilgi aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak konvoyunun güzergahında yaşanan çatışmaya ilişkin bilgi alarak, geçmiş olsun dileğinde bulundu. 

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP konvoyunun çatışmaya maruz kaldığı haberinin ardından Kılıçdaroğlu’nu telefonla aradı. Erdoğan, yaşananlarla ilgili bizzat Kılıçdaroğlu'ndan bilgi aldı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, CHP konvoyunun Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı Köyü yakınlarında yaşanan çatışmayla ilgili olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Artvin Valisi ile de birer telefon görüşmesi yaptığı kaydedildi.

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun aracının da bulunduğu konvoyun güzergahındaki saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Artvin Valisi Muhterem İnce ile görüşerek bilgi aldı.

kilicdaroglunun-konvoyu-durduruldu,-catisma-cikti-(3).jpg

kilicdaroglunun-konvoyu-durduruldu,-catisma-cikti-(4).jpg

kilicdaroglu’nun-konvoy-guzergahinda-catisma-(2).jpgkilicdaroglu’nun-konvoy-guzergahinda-catisma-(3).jpgkilicdaroglu’nun-konvoy-guzergahinda-catisma-(4).jpg