Kim Bu Rize Düşmanları!

Kim Bu Rize Düşmanları!
Bakanlıktan ödeneğinin gönderilmesine rağmen Karadeniz Bölgesi'nin en büyük, en etkin laboratuvarının Rize'de kurulmasını kim yada kimler istemiyor, bu proje sümen altı edilmişcesine neden geciktiriliyor?

Özellikle kaçak çay ve sahte bal ile diğer gıda ürünleri üzerindeki analizleriyle kaçakçıların ve sahte ürün üreten firmaların baş belası haline gelen Türkiye’de 41 adet bulunan ve bunlardan bir tanesi de Rize’de yer alan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı  Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü’ne bağlı Rize Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü bürokratik engelleri aşamayarak kaderiyle baş başa bırakıldı.

KAÇAK ÇAYI ENGELLEYECEK ÇOK YÖNLÜ LABORATUVARIN RİZE'DE KURULMASI ENGELLENİYOR!

Kaçak çayı engelleme yönünde etkin rol oynayabilecek halkın sağlığı ile oynayanların baş belası haline gelen ve mevcut hizmet binasını değiştirmek zorunda kalacağından Karadeniz Bölgesi’ndeki en büyük Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nün yapılacağı Rize’de birileri bu laboratuarın yapılmasını mı istemiyor bilinmez ama Rize Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, bakanlıktan ödenek gelmesine rağmen Rize’deki yeni arazisi üzerinde binayı oluşturma çalışmasına bir türlü başlayamadı.

rize-gida-kontrol-laboratuvar-mudurlugu-hizmet-binasi-2.jpg

RİZE GIDA KONTROL LABORATUVAR BİNASI PROJESİNE AİT TAPU İŞLEMLERİ BİRİLERİ TARAFINDAN SÜMEN ALTI MI EDİLDİ?

olay53 haber muhabirimizin edindiği bilgiye göre, Rize Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nün hizmetini yürüttüğü Menderes Bulvarı üzerindeki Rize İl Özel İdaresi’ne bağlı binanın Rize İl Emniyet Müdürlüğü’ne devredilmesinin ardından yıkılacak olması dolayısıyla Rize’de yer arama çalışmalarına giren Rize Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, bürokrasiye takıldı ve bir yıldır yer temini konusunda atılacak tek bir imzanın atılmasını bekliyor. Ancak her nedense Milli Emlak Müdürlüğü tarafından atılacak bu imza sanki sümen altı edilmiş gibi bekletiliyor.

BAKANLIK PARAYI GÖNDERDİ ANCAK 1 YILDIR TAPU SORUNU GİDERİLEMEDİ

2 bin metrekarelik alana ihtiyaç duyulduğundan Rize’de yer arama çalışmaları başlatan Rize Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü bu çalışmalar neticesinde Akarsu Köyü’nde 4 bin üçyüz metrekarelik devlet arazisinde yer buldu. Daha sonra arazi ikiye bölünerek yarısının Rize Belediyesi’ne diğer yarısının ise Rize Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’ne tahsis edildiği bilgisine ulaşan olay53 muhabirimiz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu proje için Rize’ye 1,5 milyon Lira ödenek gönderildiği bilgisini edindi. Projesi onaylanan ve Ankara’dan ödeneği gönderilen bina kurma çalışmaları arazinin ikiye bölünmesinden dolayı tapunun hak sahiplerine verilmesi sorunu ile karşı karşıya kaldı. Bir imza ile atılacak tapu sorunu ise bir yıldır giderilemedi.

rize-gida-kontrol-laboratuvar-mudurlugu-hizmet-binasi-3.jpg

KARADENİZ BÖLGESİ’NİN EN BÜYÜK, EN ETKİN LABORATUVARININ YAPILMASI NEDEN GECİKTİRİLİYOR YADA ENGELLENİYOR?

3 kat üzerinden projesi onaylanan ve içerisinde 12 adet laboratuvarın kurulması planlandığından Karadeniz Bölgesi’nin en büyük, en etkin Gıda Kontrol Laboratuvarı olacak Rize Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü tarafından tapunun hak sahiplerine verileceği günü 1 yıldır bekliyor ve halen Rize Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü, bir an önce boşaltması gereken  Menderes Bulvarı üzerindeki binada 3 laboratuvarıyla hizmet veriyor.

rize-gida-kontrol-laboratuvar-mudurlugu-hizmet-binasi-1.jpg

olay53 - ÖZEL -