Kiraz: ÇAYKUR'un 830 İşçi Alımı Başvuruları 24 Şubat’ta Başlıyor

Kiraz: ÇAYKUR'un 830 İşçi Alımı Başvuruları 24 Şubat’ta Başlıyor
Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, ÇAYKUR Genel Müdürlüğüne 830 işçi alımıyla ilgili başvuruları 24 Şubat 2020 Pazartesi günü itibariyle alacaklarını bildirdi.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, ÇAYKUR Genel Müdürlüğüne 830 işçi alımıyla ilgili başvuruların 24 Şubat 2020 Pazartesi günü başlayıp 28 Şubat Cuma günü sona ereceğini ve bir kişinin sadece bir fabrikaya başvuru hakkının bulunduğunu açıkladı. Kiraz, SGK’lı işçilerin de mevsimlik işçi alımına müracaat etme haklarının  bulunduğunu belirtti. 

İŞKUR Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, düzenlediği basın toplantısında, ÇAYKUR'un 760 beden işçisi (tahmil tahliye), 47 engelli ve 23 eski hükümlü olmak üzere toplam 830 beden (Tahmil tahliye) mevsimlik işçi alımı yapılması için gerekli işlemleri tamamlayarak, kendilerine müracaat ettiğini ve İŞKUR olarak kendilerinin de gerekli çalışmayı tamamladığını ifade etti.

Kiraz, yapılacak alımların illere göre dağılımının Rize için 565 tahmil tahliye işçisi, 35 engelli ve 17 eski hükümlü olmak üzere 617 kişi, Trabzon için 120 tahmil tahliye işçisi, 9 engelli ve 3 eski hükümlü olmak üzere 132 kişi, Artvin için 75 tahmil tahliye işçisi, 3 engelli ve 2 eski hükümlü olmak üzere 80 kişi ve Giresun için 1 eski hükümlü olmak üzere toplam 830 kişi şeklinde olduğunu belirtti.

hasan-kiraz-iskur-rize-muduru-001.jpg

ÇAYKUR'un önemli bir istihdam kapısı açtığını vurgulayan Kiraz, çay sektörünü yakından ilgilendiren ÇAYKUR'a işçi alımı için Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun'da aynı anda başvuru alımlarını yapacaklarını kaydederek 24 Şubat 2020 Pazartesi günü başlayacak müracaatların 28 Şubat Cuma günü İŞKUR müracaat yerlerinde mesai bitiminde, kuruma ait www.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden ise aynı günün akşamı saat 23.59 itibariyle tamamlanacağını belirtti.

Beden işçisi (tahmil tahliye) işi için ÇAYKUR’un sadece erkek işçilerin istihdam edileceğini bildirdiğinden ilkokuldan üniversite mezununa kadar bu işi kabul edecek 18-50 yaş arasındaki erkeklerin tahmil tahliye işçisi olarak müracaat edebileceklerini belirten İl Müdürü Kiraz, kadınların tahmil tahliye işine müracaatlarının kabul edilmeyeceğini, engelli ve eski hükümlü kadrolarına ise engelli ve eski hükümlü erkeklerin yanı sıra engelli ve eski hükümlü kadınların da başvuruda bulunabileceklerini ifade etti. Kiraz, engelli ve eski hükümlü alımında alt yaş sınırının 18 olduğunu, üst yaş sınırının bulunmadığını kaydetti.

RİZE'DE İŞKUR VE İNTERNETİN YANI SIRA 5 İLÇE BELEDİYESİNDEN DE BAŞVURUDA BULUNABİLECEK

Kiraz, ayrıca müracaat alımlarının 5 gün devam edeceğinden ve Ardeşen, Pazar, Çamlıhemşin, Hemşin ve İkizdere ilçe belediyelerindeki İŞKUR hizmet noktalarından ve internet üzerinden de yapılacağından vatandaşların uzun uzadıya beklemeler yapacak şekilde acele etmemelerini ve izdiham yaratmamaları önerisinde bulundu.

Kiraz, ikametgah şartı aranacağından Rize ikametgahlı olanların Rize için, Artvin  ikametgahlı olanların Artvin için, Trabzon ikametgahlı olanların Trabzon için, Giresun ikametgahlı olanların da Giresun için başvuruda bulunabileceklerini ve bir kişinin birden fazla fabrika tercihi yapamayacağını belirtti. Kiraz, başvuruda bulunacakların  İŞKUR'a kayıtlı olması gerektiğini belirtti.

kiraz,-caykurun-830-isci-alimi-basvurulari-24-subat’ta-basliyor.jpg

NOTER KURA TARİHLERİ

ÇAYKUR'un noter kurası takvimi ile ilgili bilgileri de paylaşan Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, noter kuralarının Rize ve Giresun için 17 Mart 2020 Salı günü saat 10.00’da Rize Kalkandere Polis Meslek Yüksekokulu Salonunda, Trabzon için 18 Mart 2020 Çarşamba günü saat 13.00’da Of Kapalı Spor Salonunda, Artvin için 19 Mart 2020 Perşembe günü saat 13.00’da Hopa Spor Salonunda çekileceğini belirtti.

İŞKUR’UN İNTERNET SAYFASI ÜZERİNDEN BAŞVURU YAPMA SIRALAMASI ( www.iskur.gov.tr )

caykur-mevsimlik-isci-internet-basvuru-talep-numaralari-001.jpg

fabrika-fabrika-caykura-alinacak-mevsimlik-isci-sayilari-002.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

Fabrika Fabrika ÇAYKUR'a Alınacak Mevsimlik İşçi Sayıları