Kivi Bahçeleri Meyvesiz Kaldı

Kivi Bahçeleri Meyvesiz Kaldı
Ordu ekonomisine önemli katkı sağlayan kivi de, Mart ayının son günlerinde yaşanan zirai donun ardından orta kesimdeki üreticilerinin zararının büyük olduğu ortaya çıktı.

Ordu’da fındıktan sonra alternatif ürün olarak gösterilen ve her Kasım ayının ortalarında hasadı gerçekleştirilen kivi de yaşanan zirai donun ardından iç kesimlerde bulunan bahçelerin yüzde yüz hasar gördüğü anlaşıldı. Kabadüz ilçesinde kivi üreticisi Süleyman Bıyık, geçen yıl 8 ton kivi meyvesi topladığı bahçesinden bu yıl sadece 5 kilogram meyve olduğunu söyledi.

kivi-bahcesi.jpg

Kivi bahçesinde meyve olmadığı için budama ve bakım işlerine başladıklarını belirten Bıyık, “30 Mart gecesi yaşanan zirai donun bugün kivi bahçelerine yüzde yüz hasar verdiği ortaya çıktı. Geçen yıl bahçemden 8 ton kivi toplamıştım, ancak bu yıl ise sadece 5 kilogram meyve var. Kıyı kesimlerde kivi olduğu söyleniyor, ancak orta kesimlerde hiçbir bahçede kivi yok”dedi.

Bahçesinde 90 kök kivi ağacı olduğunu ifade eden Mehmet Kovancı ise, “Bu yıl yaşadığımız zirai donun ardından kivi bahçeleri çok olumsuz etkilendi. 90 kök kivi ağacım olan bahçemde bu yıl sadece 2 tane kivi var. Etrafındaki tüm kivi bahçelerinin tamamının durumu aynı. Bu yıl kivi bahçeleri meyvesiz kaldı”şeklinde konuştu.

kivi-bahceleri-meyvesiz-kaldi-1.jpg