Kızılay Gezmiş'le Yola Devam Edecek

Kızılay Gezmiş'le Yola Devam Edecek
Türk Kızılayı Rize Şubesi Başkanlığı'na Mehmet Nuri Gezmiş yeniden seçildi.

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen Genel Kurul Toplantısına Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu başta olmak üzere Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Karahan ve çok sayıda kişi katıldı.

Toplantıda söz alan Karahan Kızılay'a yapılan kan bağışlarının sevindirici seviyede olduğunu belirterek, "Türk Kızılayı'nın mevcut yönetimi göreve geldiğinden bu yana ülke genelindeki kan bağışı oranı 350 bin üniteye ulaştı. Geçtiğimiz yıl 1 milyon 50 ünite kan toplanmıştı. Bu yıl hedefimiz 1.5 milyon ünite kan toplamaktır" dedi.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Kızılay'ın Osmanlı'dan devralınan önemli kuruluşlardan birisi olduğunu belirterek, ''Türk Kızılayı uluslararası alanda operasyon yapabilen bir kuruluştur. Türk Kızılayı, Gazze katliamı sırasında, Gazze'ye yardım ulaştıran tek ekipti. Gazze'ye Mısır ve İsrail'den girilebiliyordu. Ancak ikisi de geçişe izin vermiyordu. Ancak İsrail, Kızılay'ın uluslararası alandaki başarılı çalışmalarından ve kredibilitesinden dolayı geçişine izin vermek zorunda kaldı. Bu, Türk Kızılayı için gurur verici bir durumdur'' dedi.

17.20100213172545..jpg

Türk Kızılayı Rize Şube Başkanı Mehmet Nuri Gezmiş, Türk Kızılayı'nın uluslar arası önem taşıdığını belirterek, "Köklü bir medeniyetin temsilcisi olan milletimizin her bir ferdini Kızılay'a gönül vermeye davet ediyoruz. 184 ülke arasında ilk 5 sırada olan Türk Kızılayı'na yakışan, birinci sırada olmaktır. Bunun için herkesin gayret göstermesi gerekiyor'' dedi. Yapılan Genel Kurul toplantısında Gezmiş yeniden başkan seçildi.