Kızılay Rize Şube Başkanı Uyardı! Kan Sorunu Hepimizin Sorunudur

Kızılay Rize Şube Başkanı Uyardı! Kan Sorunu Hepimizin Sorunudur
Ak Parti Rize Merkez İlçe Başkanı İshak Alim'in ziyarette bulunduğu Kızılay Rize Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Gezmiş...

Ak Parti Rize Merkez İlçe Başkanı İshak Alim'in ziyarette bulunduğu Kızılay Rize Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Gezmiş, kan verme alışkanlığının kazanılması halinde kan iytiyacının ortadan kalkacağını söyledi.

Ak Parti Merkez İlçe Yönetimi ve Merkez İlçe Başkanı İshak Alim, Kızılay Rize Şubesini ziyaret etti. Ziyarette Kızılay Rize Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Gezmiş ve Yönetim Kurulu üyesi Özcan Yüksel'le bir araya gelindi.

ishak-alimden-kizilay-rize-subesi-yonetim-kurulu-baskani-mehmet-nuri-gezmise-ziyaret-1.jpg

Kızılay Rize Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Gezmiş, ziyaret kapsamında Başkan Alim ve ziyaret heyetine Rize'deki Kızılay'ın dünden bugüne gelişimini anlattı. Yakın dönemde sağlık alanında yapılan iyileştirmeyle birlikte farklı illerde gerçekleşen ameliyatların artık Rize'de de yapıldığını bu nedenle kana olan ihtiyacın arttığını vurgulayan Gezmiş, Rize'deki nüfusun artmamasına rağmen kana olan ihtiyacın her geçen gün artmasındaki en büyük etkenin ise sağlık politikalarında yapılan gelişmelerden kaynaklandığını dile getirdi. 

Rize'de 18 - 65 yaş arası 200 bine yakın nüfus olduğunu bu nüfusun kan vermedeki önemli nüfus aralığını teşkil ettiğini, bu nedenle bu konuya daha fazla hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Kızılay Rize Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Gezmiş, "Kan sorunu hepimizin sorunudur" diyerek 2013 yılı içinde Rize’de mevcut kan potansiyelinin 8212 ünite kana yükseltildiğini belirtti. Bu oranın düzenli kan verme alışkanlığıyla birlikte artırılmasının herkesin yararına olacağına dikkat çeken Gezmiş, sözlerini şöyle sürdürdü: Kan sorunu hepimizin sorunudur, herkes gereken önemi verdiği takdirde kan ihtiyacı olan hiç kimse Kızılay'dan boş dönmeyecektir.

Gezmiş gerçekleşen ziyaretten dolayı Merkez İlçe Yönetimine ve Merkez İlçe Başkanı İshak Alim’e teşekkür etti.

ishak-alimden-kizilay-rize-subesi-yonetim-kurulu-baskani-mehmet-nuri-gezmise-ziyaret--2.jpg

Ak Parti Merkez İlçe Başkanı İshak Alim ise yaptığı açıklamada, Ak Partinin sosyal devlet anlayışıyla her zaman hareket ettiğini sivil toplum örgütlerine, derneklere gereken önemin verildiğini ve sağlık alanında çok ciddi yatırımlar yapıldığını, vatandaşımızın eskisi gibi farklı illerde değil de ilimizde tedavi edildiğini belirtti. 

Kızılay'ın bağımsız bir dernek olarak yaptığı çalışmaların takdire şayan olduğunu dile getiren Alim, Kızılay yönetiminde gönüllü olarak çalışanların büyük bir özveriyle hareket ettikçe yaşanan her türlü zorluğu yenebileceğimizi, her hangi bir sosyal sorumluluk projesinde her türlü desteği sağlayabileceklerini sözlerine ekleyerek "Bir başkasının yaşamasına yardım etmeyen yaşadığını iddia edemez, herkesin yardımlaştığı yerde de işler yarım kalmaz " dedi.