KKYDP Bilgilendirme Toplantısı Rize'de Yapıldı

KKYDP Bilgilendirme Toplantısı Rize'de Yapıldı
KKYDP Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programı kapsamında bilgilendirme toplantısı Rize'de yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan KKYDP Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programı kapsamında; tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesislerinin yapımı, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine yönelik yatırımlar, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması ve alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımına, koyun, keçi ve manda konularında sabit yatırım projelerine yönelik bilgilendirme toplantısı Rize’de yapıldı.

Rize Ticaret Borsası’nda yapılan toplantıya Rize İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şafak Bulut, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan,  Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdür Vekili İbrahim Seven, Rize İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Hasbi Koca ile yatırımcılar katıldı.

kkydp-bilgilendirme-toplantisi-yapildi.jpg

Toplantıda konuşma yapan Rize İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şafak Bulut, “Kırsal Yatırımların Desteklenmesi Programı tarım üreticileri açısından kaçırılmayacak bir fırsattır. Bu fırsatı muhakkak değerlendirelim. Bu hibe programı kapasite artırımı ve yatırımların desteklenmesi konusunda önemlidir. Bakanlığımız tarafından proje başvurusunda bulunanlara %50 hibe desteği sağlanacaktır. Hibe programından yararlanmak isteyenlere il müdürlüğümüz tarafından bilgi aktarımı konusunda elimizden geleni yapmaya hazırız. Umarım bu program ilimiz için önemli yatırımlara vesile olur” dedi.

safak-bulut-kkydp-bilgilendirme-toplantisinda-konusma-yaparken.jpg

Toplantıda kırsal yatırımların desteklenmesi programının önemine değinen Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan ise, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bünyesinde çıkan bu programın içeriğinin genişletilmesi ve zamanının uzatılması bizim açımızdan olumludur. Bu zamanı iyi değerlendirip ilimiz için ihtiyaç duyulan yenilik katacak yatırımlar yapılması gerekir. Rize Ticaret Borsası olarak projelendirme konusunda elimizden gelen yardımları yapacağız. Şimdiden yeni yatırımların hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

mehmet-erdogan.20141112202036.jpg

Toplantıda Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdür Vekili İbrahim Seven tarafından tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesislerinin yapımı, mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine yönelik yatırımlar,  kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması ve alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımına, koyun, keçi ve manda konularında sabit yatırım projelerine yönelik bilgilendirme sunumu yapıldı.