KOBİ'ler için Nefes Kredisi Başvuruları Başladı

KOBİ'ler için Nefes Kredisi Başvuruları Başladı
Rize Ticaret ve Sanayi Odası ile Rize Ticaret Borsası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) koordinasyonunda yürütülen “Kobi Destek Nefes Kredisi” projesinin tekrar başladığını bildirdi.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası ile Rize Ticaret Borsasından konu hakkında yapılan yapılan duyuruda, "Üyelerimizin finansman sorunlarını giderilmesine katkı sağlamak üzere TOBB koordinasyonunda yürütülen “Kobi Destek Nefes Kredisi” projesi tekrar başlamıştır. Kobi Destek (Nefes)Kredisi ile ilgili temel bilgiler aşağıda yer almakta olup, kredi şartları ile ilgili detaylı bilgiyi banka şubelerinden öğrenebilirsiniz.

1. Kobi Destek (Nefes) Kredisi, Ziraat Bankası, Halkbank, Garanti Bankası, Banka şubelerinden kullanılabilir.
2.Kredi Kullanımı 20/09/2018 Perşembe günü başlamıştır.
3.Kullanılacak kredi 6 ay anapara ödemesiz, 12 ay eşit taksitli geri ödemeli toplam 18 ay vadeli olacaktır. Vadenin uzatılması veya kısaltılması mümkün değildir.
4.Kullandırılacak kredinin faiz oranı %1,85’dir.
5. Borsamız-Odamız üyeleri için kredi üst limiti 200.000 TL dir.
6.Kredi başvurusu yapmak isteyen üyelerimiz borsamızdan-odamızdan “Kobi Destek (Nefes)Kredisi Başvurusu içindir” ibaresi faaliyet belgesi aldıktan sonra bu belgeyi ile yukarıda yazılı 8 bankadan bir tanesine kredi başvurusu yapabilir. (Bu belge olmadan banka talep kabul etmeyecektir.)
7.Kredi değerlendirmesi, başvuru yapılan banka KGF tarafından yapılacaktır. Olumlu sonuçlanması durumunda “Kobi Destek (Nefes)Kredisi” kullandırılacaktır.
8.Bankalar tarafından KGF’ ye ödenecek olan %0,03 kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerimizden herhangi bir masraf komisyonu talep edilmeyecektir.
Borsamız-Odamızdan faaliyet belgesi alınması sonrasında tüm kredi başvuru ve kullanım süreci ilgili bankalar tarafından yürütülecektir. Üyelerimize hayırlı olmasını dilerim." ifadelerine yer verildi.