Kobilere Yeni Destek Paketi

Kobilere Yeni Destek Paketi
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Rize şube başkanı Baki Fil, KOBİ'lere sunulan destek paketinin esnaf tarafından en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

Fil, yaptığı yazılı açıklamada, yeni açıklanan KOBİ'lere yönelik destek paketi ile 100 bin esnafa yaklaşık olarak 2.5 milyar liralık destek imkanı sunulduğunu, bu desteğin esnaflar tarafından en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Destek paketi ile KOBİ'lerin yeni teknoloji kullanımı, yeni iş yerine taşınma, işlerini büyütme, yeni yatırım ve münferit projelerinin finansmanı amacıyla kullanılabileceğini ifade eden Fil, şunları kaydetti:

''Kredi faizinin yüzde 75'i KOSGEB, yüzde 25'i ise krediyi kullanan KOBİ tarafından karşılanacak. Kredinin ilk 3 ayı ödemesiz, kalanı aylık eşit taksitler halinde ödemeli, toplam 15 ay olacak. Kredinin işletme başına üst limiti 25 bin lira olacak. Şahıs işletmelerinde işletme sahibinin kadın girişimci olması halinde işletme başına kredi üst limiti ise 30 bin lira olabilecek.''

Fil, işletme sahiplerinin destek paketi ile ilgili daha geniş bilgiyi şubelerinden alabileceklerini ifade etti.