Komşu 2 Vali'den havaalanı inşaatına denetleme

Komşu 2 Vali'den havaalanı inşaatına denetleme
Ordu ve Giresun Valileri yapımı süren Ordu-Giresun Havalimanı İnşaatını denetledi...

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ile Ordu iline yeni atanan Vali Kenan Çiftçi’nin ilk buluşmaları yapımı devam eden Avrupa’nın ilk deniz üzerine yapılan Ordu-Giresun Havaalanı’nda oldu. İki vali havaalanında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldılar.

Bu sabah ilk kez yapımı devam eden Ordu-Giresun Havaalanında bir araya gelen Giresun Valisi Şahin ile Ordu Valisi Çiftçi’nin ilk buluşmaları sıcak ve esprili oldu. Havaalanındaki buluşmaya 10 dakika geç kalan Ordu Valisi Kenan Çiftçi ile Giresun Valisi Dursun Ali Şahin arasında esprili diyaloglar yaşandı. Valiler neşeli geçen kahvaltının ardından inşaat alanında yetkililerden bilgi alarak açıklamada bulundular.

ordu-ve-giresun-valileri-yapimi-suren-ordu-giresun-havalimani-insaatini-denetledi-1.jpg

Vali Dursun Ali Şahin, “Galiba tarifeli seferler 2014’ün 3. çeyreğindeki zaman diliminde başlayacak. İfade edildiğine göre 1350 m.'lik bölümü yapılmış olan 3 bin m.'lik pist, mendirek ve ışıklandırma çalışmaları Aralık ayında tamamlanmış olacak. Acil durumlarda uçakların Ocak ayında iniş ve kalkışı mümkün olabilecek. Bu tabiki tarifeli seferler bazında değil. Ama şu bir gerçek ki değerli Bakanımız İdris Naim Şahin’in biletinin yanmayacağına bugün itibarıyla daha çok kanaat getirdim. İnşallah onun istediği gibi bu belirtilen aylarda da seferler başlar diyorum ama çok zor. Buranın esas bitim tarihi 2015 Nisan ayı olduğu ifade ediliyor. Herhalde tarifeli seferler 2014’ün 3. çeyreğinde başlar. Havaalanı denilince en önemli kısmı pistidir. Daha sonra üst yapıları gelir. O üst yapılar bu iş için son derece önemlidir. Şuanda kulemiz yok ve üst yapıların elektronik kısımları ihale edilmedi. İhale edilmesi durumunda çok çabuk yapılacağına inanıyorum. Havalimanının hızı her gün daha fazlasıyla devam ediyor. Bugün itibariyle her gün 120 kamyon yani 35-45 bin ton malzeme denize indiriliyor. Bu meyandaki çalışmaları takdire değer buluyorum. Ben bu havalimanının her iki ilimize de hayırlar getireceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

ordu-ve-giresun-valileri-yapimi-suren-ordu-giresun-havalimani-insaatini-denetledi.jpg

Ordu Valisi Kenan Çiftçi’ise “Benden önceki valimiz, milletvekillerimiz, eski bakanımız, buradaki değerli STÖ'lerimiz, vatandaşlarımız ve Giresun’daki bütün bu saydıklarımız ve hemşehrim olan Sayın Valim Dursun Ali Şahin gül düşünmüşler, burayı da güle çevirmişler. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. İşte ayna burada. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.