Konteynerde Yaşamaya Mahkum Oldular

Konteynerde Yaşamaya Mahkum Oldular
Trabzon'un Araklı ilçesi Taşönü köyünde dört yıl önce meydana gelen heyelanda evleri yıkılan yaşlı bir çift dört yıldır konteynerde hayatlarını sürdürüyor.

Köylerinde 19 Kasım 2006 da heyelan meydana geldiğini ve bu heyelan sonucu köy camisi ve okul ile evlerinin yıkıldığını belirten Zeynel Abidin Yakupçebioğlu (70), o tarihten bu yana eşiyle birlikte kendilerine tahsis edilen konteynerde yaşamlarını sürdürdüklerini söyledi. Evinin toprak altında kalması nedeniyle hiçbir eşyasını kurtaramadığını ifade eden Yakupçebioğlu, heyelan tehlikesi altında bulunan köylerindeki birçok evin de boşaltıldığını belirtti. Zor da olsa konteynerde hayatlarını sürdürmeye çalıştıklarını belirten Yakupçebioğlu, "Heyelan olduğu günden beri burada hiç bir çalışma yapılmadı. Hiçbir eşyamı kurtaramadım. Yaklaşık dört yıldan beri konteynerde yaşıyoruz. Bir nevi çadır hayatı. Bazen geceleri çok soğuk oluyor, üşüyoruz. Yapacak başka bir şeyimiz olmadığından mecburen burada yaşıyoruz" dedi.

Eşi Perihan Yakupçebioğlu da heyelan sırasında evde olmadıklarını belirterek şunları söyledi: "Araklı'daydık. Bizi telefonla aradılar 'eviniz yıkıldı' diye. Ağladık, sızladık ancak elden bir şey gelmez. Sonuçta evsiz kaldık. Şimdi de burada yaşıyoruz. Zor da olsa bu hayata alıştık. O zamandan beri hiçbir yetkili bizi arayıp sormadı, sanki sahipsiz kaldık."