Kopan parmakların karışmasında suç bizim

Kopan parmakların karışmasında suç bizim
KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, kopan parmakların karıştırılmasında hatalarının olduğunu belirterek, "Bir hata varsa bir bedeli mutlaka olacaktır ve bu hatayı yapan bedelini ödeyecektir...

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde geçtiğimiz günlerde kopan 4 parmağın yanlışlıkla başka bir hasta için İstanbul'a gönderilmesiyle ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Acil Servis Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Abdulkadir Gündüz ve Ortopedi El Cerrahisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yıldız ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Başhekim Özlü, kopan parmakların karıştırılmasında hatalarının olduğunu ve konuyla ilgili gerekli soruşturmanın başlatıldığını söyledi.

Amaçlarının kendilerini savunmak veya birilerini aklamak olmadığının altını çizen Özlü, "Haber özü itibariyle doğrudur. Biz bunu inkar etmiyoruz. Burada bizim acil servisimizin hatası vardır ve kopan parmaklar karıştırılmıştır. Aynı gün itibariyle hastanemizde iki benzer olgu acil servisimize başvuruyor. Dolayısıyla arkadaşlarımız acilde yapılan değerlendirme sırasında bu parmakları replantasyon için uygun olmadığını düşünüyorlar ve bir karara varıyorlar. Tetanos aşısı yapılıyor, antibiyotik başlanıyor ve hastaya replantasyon için uygun olmadığı söyleniyor. Sonrasında hasta İstanbul'a gitmek istediğini söylüyor, kendi isteğiyle imza vererek parmakları alıp İstanbul'a gidiyor. Diğer hastamız ise elini balıkçı halatına kaptırmak suretiyle 4 parmak ucunu kaybediyor. Bu hastamız için hem yaşının ilerlemiş olması hem de hipertansiyon hastası olması nedeniyle replantasyon düşünülmüyor ve hasta gerekli tedavinin ardından taburcu ediliyor. Burada bizim kusurumuz İstanbul'a gitmek isteyen hastamızın parmaklarının yanlışlıkla diğer kişiye verilmesidir. Burada bir dikkatsizlik ve özen eksikliği vardır. Bununla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma için talepte bulundum. Bir hata varsa bir bedeli mutlaka olacaktır ve bu hatayı yapan bedelini ödeyecektir. Eğer bizimde hastane işletmeciği olarak bir kusurumuz varsa bunun da bedelini ödeyeceğiz. Bu konuda bir ört bas yada herhangi bir müdahale etmemiz mümkün değil" dedi.

Kopan parmaklarla ilgili kurumun kamuoyunda hak etmediği bir şekilde lanse edildiğini kaydeden Özlü, "Kopan parmaklarla ilgili kurumumuz hak etmediği şekilde kamuoyuna lanse edildi. Bazı basın yayın organlarında bu haberin rezalet, hiyanet, facia, katliam, geciktiği için replastasyon tutmadı gibi ifadeler bizi derinden üzmüştür" diye konuştu.

İLGİLİ HABERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/trabzonda-saglik-skandali-10998.htm