Köprü istemeyenler utanmadan üzerinden geçiyor

Köprü istemeyenler utanmadan üzerinden geçiyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üçüncü köprü çalışmasına karşı çıkanları eleştirdi.

Erdoğan, önceki köprülere de bir kesimin karşı çıktığını, sonrasında ise bu köprüleri kullanmakta mahzur görmediklerini söyledi.  
 
AB SİYASİ DAVRANIYOR

10. Ulaştırma Şûrası'nın açış konuşmasını Başbakan Erdoğan yaptı. Konuşmasında siyasi mesajlar da veren Başbakan'ın gündeminde AB vardı. Erdoğan, AB'nin Birlik'e dahil ettiği üye ülkelerde müktesebata bakmadığını ileri sürdü. Üyeliğe kabul kararının daha çok siyasi olduğuna dikkat çekti. AB üyesi ülkeler içinde Türkiye ile mukayese edilemeyecek ülkelerin Birlik'e alındığına işaret eden Başbakan, "Hiçbir zaman AB müktesebatıyla alakalı değil. Ama almışlar. Çok açık net söylüyorum, siyasi davranıyorlar. Kendilerine söyleyince cevap veremiyorlar." diye konuştu. Erdoğan, "Türkiye çok hızlı değişiyor. Kendisi bölgesinin huzuru ve kalkınması için değişiyor. Dünya barışına katkı için değişiyor. AB'ye yeni bir vizyon kazandırmak için değişiyor." ifadelerini kullandı.

KÖPRÜYE KARŞI ÇIKANLAR UTANMADAN ÜZERİNDEN GEÇİYOR

Başbakan Erdoğan, konuşmasında 3. köprü tartışmalarına da değindi. Üçüncü köprüye karşı çıkanların 'ideolojik kilitlenme yaşadığını ve olaylara atgözlüğüyle baktığını' dile getirdi. Bu kesimin zamanında birinci köprüye de karşı çıktıklarını vurgulayan Başbakan, "Birinci köprüye de karşıya çıktılar. Sonra utanmadan sıkılmadan seyahat ettiler. İkinci köprüye de karşı çıktılar, utanmadan onun üstünden de geçtiler. Şimdi üçüncü köprüye karşı çıkıyorlar. ABD'de gördüm, nehirde 500 metre arayla 3 köprü var. Bunlar olmazsa olmaz." ifadelerini kullandı.