Koreli Samsung, 'Rize' İçin Marka Başvurusu Yaptı

Koreli Samsung, 'Rize' İçin Marka Başvurusu Yaptı
Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung’un Galaxy Rize isminde bir akıllı telefon serisinin 3 cihazı için çeşitli ülkelerde patent başvurusu yaptığı ortaya çıktı. Bunlar Rize10, Rize20 ve Rize30.

Koreli teknoloji devi Samsung, gelecek modellerinde kullanılma ihtimali olan birkaç tane ilginç model ismi tescilledi. Şirket, Rize10, Rize20 ve Rize30 isimlerinin patentini aldı.

Samsung’un, 6 Aralık 2018 tarihinde Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi’ne Samsung Rize adlı yeni bir akıllı telefon serisi için resmi bir başvuruda bulunduğu ortaya çıktı. LetsGoDigital sitesinde de yer verilen marka başvurusuna göre Samsung Rize serisi Rize10, Rize20 ve Rize30 olmak üzere 3 farklı modelden oluşuyor.

Konuya yakın kaynaklar, bu isimlerin, şirketin gelecek yılın Şubat ayında tanıtması beklenen Galaxy S10 serisinde de kullanılabileceğini ifade ediyor. Samsung Rize10, Samsung Rize20 ve Samsung Rize30’daki isimlendirme sistemi, şirketin Galaxy Note serisinde kullandığı Samsung Galaxy Note9 ile de benzerlik gösteriyor. Rize serisinin özellikleri hakkında henüz bir açıklama yapılmazken, isminin Türkiye açısından ilginçliği tamamen yazım yönünden benzerliğinden kaynaklanıyor.

Model numaralarından yola çıkacak olursak Rize10, Rize20 ve Rize30 cihazları daha uygun fiyatlı olarak konumlandırılabilir. Gelecekte Rize50 ve Rize70 gibi cihazların da çıkması muhtemel, ancak şu an o yönde somut bir kanıt bulunmuyor.

Ayrıca, bahsi geçen patentlerde cihazlar 'akıllı telefon' olarak tanımlansa da akıllı telefonla ilgili farklı bir şey de olabilir. Model isimlerinin önünde Galaxy olmaması bu konudaki soru işaretlerini oluşturan en büyük etken. Her ne olursa olsun, Samsung'un Rize serisi özellikle ülkemizde ismiyle çok konuşulacak gibi görünüyor.

koreli-samsung,-rize-icin-marka-basvurusu-yapti.jpg