Korkusuz Bayan Raftingçi

Korkusuz Bayan Raftingçi
Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (VDDK)'nın Fırtına Deresi'nde düzenlediği rafting heyecanlı anlara sahne oldu.

Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (VDDK)'nın 4. yıl etkinlikleri tüm hızıyla devam ederken VDDK bu kez Fırtına Deresi'nde amatör raftingcilere rafting heyecanı yaşattı.

Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (VDDK)'nın önderliğinde Taka Rafting ve Maçahel Turizm'in de katkılarıyla Fırtına Deresi'nde düzenlenen raftinge 13 amatör raftingsever katıldı. Raftingseverler raftigte heyecanlı ve zaman zamanda zor anlar yaşadılar. Geziye iştirak edip raftinge katılmayanlar ise yol boyunca arkadaşlarının bu heyecanına ortak olup onlara destek verdiler.

firtinada-rafting-2.20091011233753..jpg

HAYATLARINDA İLK KEZ RAFTİNG HEYECANI YAŞADILAR

İlk kez rafting yapacak ve bu heyecanı yaşayacak olan raftingseverlere rafting öncesinde Maçahel Turizm ve Taka Rafting Müdürü Muhammet Ofluoğlu tarafından rafting botunda nasıl hareket etmeleri, düşme anında nasıl davranılması gerektiği, küreklerin nasıl kullanılacağı gibi önemli konularda teknik ve uygulamalı eğitim verildi. Eğitimin ardından amatör raftingseverler 2 ekip halinde usta öğreticilerinde yer aldığı botlara binerek Fırtına Deresi'nde 9 km.'lik alanda rafting heyecanını yaşadılar.

firtinada-rafting-1.jpg

firtinada-rafting-3.jpg

9 Km. LİK PARKURDA ZOR VE HEYECANLI ANLAR

Fırtına Deresi'nin azgın sularında rafting heyecanını yaşayan raftingseverler ilk kez yaptıkları bu sporda zorlanmalarına ve zaman zaman bottan düşme tehlikesi yaşamalarına rağmen yine de 9 km.lik parkuru başarıyla tamamladılar.

firtinada-rafting-5.jpg

firtinada-rafting-9.jpg

Rafting botunda dengesini kaybedip bir anda kendini Fırtına Deresi'nin azgın sularında bulan 2. ekipte yer alan Aslı Ören ve Sefer Ayaz'ın yardımına ise ekipteki diğer arkadaşları Muhammed Ali Çom, Osman Kotil ve Erhan Namoğlu yetişti. Bottan düşen arkadaşlarını seri bir hamleyle sudan çıkarıp bota alarak botun alabora olmasını önleyen ekiptekiler daha sonra yine kendilerini Fırtına Deresi'nin azgın sularına bıraktı ve parkuru başarıyla tamamladı.

firtinada-rafting-6.jpg

Taka Rafting Müdürü Muhammet Ofluoğlu, VDDK Başkanı Emin Ali Kalcıoğlu, raftingsever Cemil Topal, Tuncay Saykan, Yasin Muhaciroğlu, Sinan Abdullah, Süleyman Kambur'dan oluşan ilk ekip ise Fırtına Deresi'nin azgın sularında başarıyla parkuru tamamladılar.

firtinada-rafting-7.jpg

Rafting heyecanını ilk kez yaşayan raftingseverler daha sonra Fırtına Deresi'nde kürek kapma yarışı yaptı ve kendilerine yol boyunca destek verip eşlik eden diğer arkadaşlarıyla birlikte Pınar Alabalık Tesisleri'nde muhlama ve alabalık ziyafetinde bulundular.

firtinada-rafting-8.jpg

VDDK BAŞKANI KALCIOĞLU'NDAN GALİPOĞLU VE OFLUOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Öte yandan VDDK Başkanı ve Rafting sporunda 2 Türkiye derecesi bulunan Emin Ali Kalcıoğlu ise yaptığı açıklamada "bugün burada ilk kez rafting yaptığımız arkadaşlarımızla birlikte rafting sporunun tehlikeli olmadığını ve bu sporun Rize'de özellikle gençler tarafından benimsenmesi gerektiğini bir kez daha bu arkadaşlarımızla birlikte kanıtladık. Rafting tehlikeli bir spor değildir. Rafting heyecanlı ve zevkli bir spor olmakla birlikte tehlikeli sporlar kategorisinde 27. sırada yer alıyor. Futbol ise bu dalda 9. sırada bulunuyor. Rafting sporu ilimiz için ayrıca bir turizm kaynağıdır. Raftinge yeterince önem ve rafting üzerinde çalışmalara ağırlık verilirse bundan turizm alanında Rize kazançlı çıkacaktır" dedi.

Kalcıoğlu, Taka Rafting ve Maçahel Turizm Sahibi Serdar Galipoğlu ile Müdürü Muhammet Ofluoğlu'na göstermiş olduğu ilgi ve yakınlıktan dolayı teşekkürlerini iletti.

 

KORKUSUZ BAYAN RAFTİNGÇİNİN BOTTAN DÜŞMEME MÜCADELESİNİ KARE KARE  VE DİĞER FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKİ TIKLAYINIZ...

https://www.olay53.com/foto-galeri/korkusuz-bayan-raftingci-9.htm