Köroğlu: Çok Kitap Okuyan Öğrenciler Sınavlarda Daha Başarılı

Köroğlu: Çok Kitap Okuyan Öğrenciler Sınavlarda Daha Başarılı
48. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Rize Üniversitesi’nde kutlama programı düzenlendi.

48. Kütüphaneler Haftası Rize Üniversitesi’nde düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor. RÜ Genel Sekreteri ve Kütüphaneciler Derneği Rize Şubesi Başkanı Ali Rıza Köroğlu “Çok kitap okuyan öğrenciler lise ve üniversite giriş sınavlarında daha başarılı oluyor" dedi

Rize Üniversitesi Konferans Salonu’nda Rize Valiliği ve Rize Üniversitesi tarafından düzenlenen programa Kamu Kurum ve Kuruluşlarının İl Müdürleri, Akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını Rize Üniversitesi Genel Sekreteri ve Kütüphaneciler Derneği Rize Şubesi Başkanı Ali Rıza Köroğlu yaptı.

ali-riza-koroglu.20120326140007.jpgKöroğlu konuşmasında Kuran-ı Kerim’in ilk emrinin de oku olduğunu hatırlatarak, “Derneğimiz 1949 yılında kurulmuştur. 24 şubesi ile bin 800 üyesi bulunmaktadır. Rize Şubemizde ise 70 üyemiz vardır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün o günün şartlarında bir çoğunun altını çizerek ve notlar alarak 4 bin kitap okuduğu bilinmektedir. Kuran’ı Kerim’in ilk emrinin ‘oku’ olması, dinimizin okuma ve öğrenmeye verdiği önemi göstermektedir” dedi.

Köroğlu, konuşmasında çok okuyan öğrencilerin sınavlarda daha başarılı olduğunu belirterek, “Kütüphanelerde ki okuma istatistikleri ile liselere ve üniversitelere giriş sınavları arasında doğru orantı bulunmaktadır. Kütüphanelerde ki okuyucu sayısı, üye sayısı ve ödünç verilen kitap sayıları fazla olan illerimizin, lise ve üniversite giriş sınavlarında daha başarılı oldukları görülmektedir” diye konuştu.

48.-kutuphaneler-haftasi-rizede-kutlandi-1.jpg

Konuşmasında elektronik kitap uygulamalarının hızla arttığına da dikkat çeken Köroğlu, “2006 yılında kurulan bir üniversite olmamıza rağmen kütüphanemizde 9 Kütüphaneci ile hizmet vermekteyiz. Kütüphanemizde 63 bin 500 kitap. 80 veri tabanı. 39 bin Elektronik dergi, 53 bin elektronik kitap bulunmaktadır. Üniversitemizin 2012 yılı bütçesi ile 300 bini veri tabanı ve 200 bin’i kitap alımı için 690 bin TL bütçe ayrılmıştır” şeklinde konuştu.

Program günün anlam ve önemi ile ilgili yapılan konuşmalar ve en çok kitap okuyan okurlara ödüllerinin verilmesi ise son buldu.

48. Kütüphaneler haftası dolayısıyla Rize Üniversitesi Kampusu içerisinde oluşturulan Kitap Fuarı’nda uygun fiyatlarla kitap satışı gerçekleştirildi.

48.-kutuphaneler-haftasi-rizede-kutlandi-2.jpg