Köroğlu: ‘Emek Verdik ve Bize Güvenenleri Mahcup Etmedik!’

Köroğlu: ‘Emek Verdik ve Bize Güvenenleri Mahcup Etmedik!’
Rize Belediyespor, Kadın Basketbol Bölgesel Liginde grubunu namağlup lider tamamlayarak Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ne yükselme final maçlarına katılmaya hak kazandı.

Rize Belediyespor Kulüp Başkanı Mustafa Köroğlu, Rize Belediyespor Kadın Basketbol takımının kısa bir süre önce kurulmasına ve ilk kez Kadın Basketbol Bölgesel Liginde yer almasına rağmen çok emek verdiklerini ve bu emeğin karşılığında kendilerine güvenenleri mahcup etmediklerini kaydetti.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in girişimleriyle kurulan Rize Belediyespor Kadın Basketbol takımı, ilk kez katıldığı Kadın Basketbol Bölgesel Liginde oynadığı 6 maçı da farklı kazanarak grubunu namağlup lider tamamladı. Parkede fırtına gibi esen, tecrübeli ve güçlü rakiplerinin arasından sıyrılarak grubunu lider tamamlayan Rize Belediyespor Kadın Basketbol takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ne yükselme final maçlarına katılmaya hak kazandı.

Grup lideri olarak elemelerde yer alacak olan Rize Belediyespor’da Kulüp Başkanı Mustafa Köroğlu, “Yeni kurulan bir takım olmamıza ve Kovid-19 pandemisi nedeniyle belirsizlik içerisinde başladığımız bu ligde ilk kez yer almamıza rağmen kuruluştan sonra dahi bizlerden desteğini ve güvenini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Rahmi Metin’e minnettarız. Biz de sayın başkanımızın güvenini boşa çıkarmamak ve ilk kez yer aldığımız bu ligde misafir olarak bir üst lige terfi edebilmek ve başkanımıza güzel bir şampiyonluk hediyesi verebilmek amacıyla çok çalıştık, çok emek harcadık. Bunun sonucunda ilk etabı başarılı bir şekilde geçerek elde ettiğimiz namağlup grup birinciliğimizi sayın belediye başkanımıza hediye ediyoruz. İnşallah elemeleri geçen ve Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ne yükselmeyi başaran iki takımdan biri biz oluruz ve bu şampiyonluğu Belediye Başkanımız Sayın Rahmi Metin’e armağan etmiş oluruz." dedi.

Kulüp Başkanı Mustafa Köroğlu, kendilerine güvenenleri mahcup etmedikleri için gururlu ve mutlu olduklarını kaydederek, “Takımımız yeniydi ve kıymetli hocamız Mehmet Kaputoğlu ile sporcu arkadaşlarımızın birbirini tanıması ve kaynaşması zaman isteyen bir durumdu. Pandemi şartlarına rağmen biz bu süreci çok iyi değerlendirdik. Emek ve çalışmalarımızın karşılığında bizden daha tecrübeli ve bizden daha iyi kadro kaynaşması olan takımları geride bırakmayı başardık. Grubumuzda oynadığımız 6 maçı da kazanmamız bizim bu çalışmalarımızın karşılığıdır. Grup maçlarını namağlup lider tamamlamış olmamız gerçekten büyük bir başarıdır. Şu an ilk etabı geçmiş olmamızın ve elemelere grup lideri olmamız dolayısıyla direkt katılacak olmanın sevincini yaşarken asla şımarmayacak, asla rehavete yer vermeyecek ve bizlere güvenenleri asla mahcup etmeyeceğiz” diye konuştu

Köroğlu, Kadın Basketbol Bölgesel Liginin 3 grup üzerinden oynandığını ve grup liderlerinin elemelere direkt katılım hakkı kazandığını ve finalde yer alacaklarını, gruplarını 2. ve 3. sırada tamamlayan takımların ise 6 takım olarak eleme maçları oynayacaklarını ve rakiplerini geçen 3 takımın finalde yer alacağını kaydederek, finalde gruplarını lider tamamlayan 3 takımla beraber elemelerden gelen 3 takımın 6 takımlı lig usulüne göre karşılaşacağını ve final grubunu ilk iki sırada tamamlayan takımların Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ne yükseleceğini kaydetti.

Köroğlu, sporcularla ve teknik ekiple beraber çok çalışarak uyum sürecini atlattıktan sonra grup maçlarında iyi bir birliktelik ve iyi bir grafik yakaladıklarını belirterek finalde de aynı grafiği yakalamak için çalışmalarına devam edeceklerini ve Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından açıklanacak fikstürü beklediklerini kaydetti.

rize-belediyespor-kadin-basketbol-takimi-(2)-002.jpgrize-belediyespor-kadin-basketbol-takimi-(5)-001.jpgrize-belediyespor-kadin-basketbol-takimi-(1)-003.jpgrize-belediyesi-kadin-baske-001.jpg