Köroğlu: Galatasaray güçlü bir rakip ancak yenilmez değil

Köroğlu: Galatasaray güçlü bir rakip ancak yenilmez değil
Rize Belediyespor Kulüp Başkanı Mustafa Köroğlu, ilk kez yükseldikleri Süper Lig’de adaptasyon sürecini atlattıklarını ve Süper Lig’de kalıcı bir ekip olacaklarını kaydetti.

Rize Belediyespor, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi 18. Haftasında cumartesi günü Galatasaray Çağdaş Faktoring ile Rize Yenişehir Spor Salonunda karşılaşacak. Rize Belediyespor Kulüp Başkanı Mustafa Köroğlu, Galatasaray’ın güçlü bir rakip olduğunu ancak yenilmez olmadığını ve karşılaşmayı kazanacak güçte olduklarını kaydederek, “Yarın karşılaşacağımız rakibimizin ismine ve gücüne bakmıyoruz. Savaşçı ve cesur yürekli kızlarımız alın terlerinin sonuna kadar mücadele ederek Galatasaray’ı da mağlup etmeyi başaracaktır. Biz inanıyoruz, bu şehir de inansın ve yarın ki maçta taraftarlarımız tribünleri doldursun” dedi.

3 yıl önce Rize'de kurulan ilk kadın basketbol takımı olarak Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi ile Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde üst üste şampiyon olarak Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ne yükseldiklerini kaydeden Başkan Köroğlu, “Kuruluşundan itibaren 3 yıl gibi çok kısa sürede Süper Lig’e yükselmemiz sonucunda tabi ki bir takım zorluklar, sıkıntılar, adaptasyon süreci yaşayacaktık. Türkiye’nin en iyi, en güçlü takımlarının yer aldığı Süper Lig’de adaptasyon sürecini yaşarken ucu ucuna kaybettiğimiz birçok maçımız oldu. Ancak bugün gelinen süreçte bu adaptasyon sürecini atlattığımızı ve artık Süper Lig’de kalıcı olacağımızı ve bu ligde iz bırakan bir kulüp olacağımızı düşünüyorum.” dedi.

Ligin ilk devresinde alınan sonuçların kendilerini yıldırmadığını ve ligden düşecekleri yönünde hiçbir zaman kesinlikle karamsarlığa itmediğini belirten Köroğlu, “Rize Belediyespor olarak 3 senede çok güzel bir ivme kazandık ve bugün gelinen süreçte Süper Lig’de yer alıyoruz. Süper Lig’e çok kötü başladık. Ama bu takımın kolay lokma olacağı anlamına gelmez. İlk devrede oynadığımız maçlar sonunda almış olduğumuz sonuçlar asla bizi karamsarlığa sürüklemedi. Takımıma, oyuncularıma ilk günden itibaren olan inanç ve güvencimden herhangi bir azalma olmadı. Şansız şekilde kaybettiğimiz maçlar sonucunda ilk yarıyı tek galibiyetle tamamlarken, ikinci yarıda takım olarak gerçek ruhumuzu ortaya koyarak verdiğimiz mücadele ve aldığımız sonuçlar ortada. Her takım için hazmedilecek bir takım olacağımızı düşünenler ikinci yarıda yanıldıklarını gördü ve görmeye de devam edecek. Mesela son 4 maçta çok güzel bir ivme kazandı bu takım. Cumartesi günü Galatasaray ile oynayacağız. İlk yarı rakibimiz bizi 5 sayı ile mağlup etti. Galatasaray’ın ligde mağlup ettiği takımlara bakarsak en az sayı farkıyla mağlup olan biziz. Ama biz isme ve rakibin gücüne bakmıyoruz. Güçlü bir rakip ancak yenilmez değil. Galatasaray karşısında inanıyorum ki savaşçı ve cesur yürekli kızlarımız alın terlerinin sonuna kadar mücadele ederek bu işin üstesinden de gelecektir. Biz gerçekten hırslı, azimli, mücadeleci ve inatçı bir kadroya sahibiz. Rakip kim olursa olsun bizim için önemi yok. Yeter ki biz sahada istediklerimizi yapalım, mücadelemizi ortaya koyalım, iyi olalım. Sahaya yenmek için çıkacağız ve kazanacağımıza da inanıyorum. Burada en büyük desteği taraftarlarımızdan bekliyoruz. Taraftarımız bizimle birlikte olursa, bizimle birlikte bu heyecanı yaşarsa bize vereceği güç ve destekle biz bu işi başaracağız. Takımımız karakterli ve kıymetli oyunculardan oluşuyor. Hepsi giydikleri formanın hakkını vermek için büyük mücadele içerisine giriyorlar. Kendileri tam bir Rizeli gibi oynayarak sahada mücadele ediyorlar. İnşallah bu maçta da bu performanslarını ortaya koyarak son 4 maçta ortaya koydukları mücadele ve azimle Galatasaray’ı da yenerek bu galibiyeti Rize’ye hediye etmek istiyoruz. Biz mücadelemizi sahada yansıtırken taraftarımızın da bize vereceği destekle bu engeli de aşacağımıza inanıyorum. Rize kesinlikle kolay lokma olmayacağını gösterecek. Bunu da başaracak güçteyiz.” diye konuştu.

rize-belediyespor-kulup-baskani-mustafa-koroglu-001.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.