Köroğlu, Rize Belediyesi'ni Uçurdu !

Köroğlu, Rize Belediyesi'ni Uçurdu !
Rize Belediye Spor Kulübü Başkanlığına Mustafa Köroğlu'nun getirilmesiyle Rize Belediyespor uçuşa geçti. Rize Belediye Spor Kulübü, halk oyunları, basketbol, rafting ve futbol branşlarında elde ettiği başarılarla Rize Belediyesi'nin yüzünü güldürdü !

Yaklaşık 1 yıldır görevde bulunan Kulüp Başkanı Mustafa Köroğlu ile yeni bir değişim ve gelişim sürecine giren Rize Belediyespor, bu süre içinde elde ettiği başarıları da önceki sezonlara göre kat be kat arttırdı.

Takımın A’dan Z’ye her şeyiyle ilgilendiği öğrenilen Başkan Köroğlu, futbolcularla da birebir ilgilenmeyi ihmal etmiyor. Müsabakalarda sporcularını yalnız bırakmayan Başkan Köroğlu, özellikle malzeme konusunda kulübün tüm sıkıntılarını gidererek, eskisi gibi sporcularına eksiklik yaşatmıyor.

Sportif başarılarını arttıran Rize Belediyespor’da Kulüp Başkanı Mustafa Köroğlu’nun kurumsal kimliğe geçme noktasında adımlar atmak istediği ve Rize Belediyespor’u marka bir kulüp haline getirmeyi arzuladığı öğrenildi.

Bünyesinde bulundurduğu 4 farklı branşta 2015-2016 yılını şampiyonluk olmak üzere çeşitli derecelerle tamamlayan Rize Belediye Spor Kulübü, aynı zamanda bünyesinde bulundurduğu sporcularını Türk Milli Takımına da dahil ediyor.

Futbol branşında özellikle altyapı fabrikası haline gelen Rize Belediye Spor Kulübü, bugüne kadar Rizespor altyapısı başta olmak üzere sayısız futbolcuyu Türk Futboluna kazandırdı.

HALK OYUNLARI EKİBİ TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA

halkoyunlari-rizebelediyespor.jpg

Rize Belediyespor bünyesinde Musa Taşçı önderliğinde hizmet veren Halk Oyunları ekibi 3 farklı kategoride dereceler elde etti.

Bu yıl kurulmasına rağmen 15 genç kızdan oluşan Yıldız Kızlar Halk Oyunları ekibi Rize 1.’si oldu. Genç Kızlar kategorisinde ise üst üste 3 yıldır il birincisi olan Rize Belediyespor’un Genç Kızlar grubu 2015-2016 yılı içerisinde düzenlenen etkinlikte Rize 1.’si olarak ilimizi Ordu’da düzenlenen Karadeniz Bölge Şampiyonasında temsil etmeye hak kazandı. Burada 2. olan Halk oyunları ekibi, önümüzdeki aylarda 18 ekibin katılacağı Türkiye Şampiyonasında Rize’yi temsil edecek.

BASKETBOL’DA TÜRKİYE 20.’Sİ

rizebelediye-erkekbasketbol.jpg

Halil Altuntaş antrenörlüğünde hizmet veren Rize Belediyespor Basketbol ekibinin oniki kız ve oniki erkek olmak üzere 24 sporcusu bulunuyor.

2015 yılında Türkiye 4.’sü olan Rize Belediyespor Basketbol ekibi, statü gereği 2016 sezonunda liglere katılmadan direk Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Kayseri’de düzenlenen şampiyonada 650 takım arasında 20’nci olan Rize Belediyespor’un kız takımı, Yıldız Kızlar Anadolu Şampiyonasında Türkiye 20.’si, Küçük Erkeklerde Rize Şampiyonluğu ve yine Küçük Erkekler Bölge Şampiyonasında ise bölge 2.’si olarak basketbol branşında da başarılara imza atmaya devam etti.

rizebelediyespor-kizbasketbol.jpg

RAFTİNG’DE BAŞARIDAN BAŞARIYA

rize-belediyespor-rafting.jpg

Rize Belediyespor, özellikle rafting sporunda da her yıl bir çok başarıya imza atmaya ve Türkiye Rafting Milli Takımına sporcu kazandırmaya devam ediyor.

Bu yıl Giresun’da düzenlenen R4 Türkiye Şampiyonası 1. Ayak Yarışlarında Oğuzhan Ateş, Aydın Aksoy, Hasan Basri Yazıcı ve Ceyhun Çatlak’ın yarıştığı Rize Belediyespor Rafting Takımı 1.’lik derecesi elde etti. Rize Belediyespor Rafting Takımı aynı zamanda 2016 Rafting Türkiye Şampiyonası 2. Ayak yarışlarında da Türkiye 2.’liği derecesi elde etti.

Bu yıl içinde Slovenya’da düzenlenecek olan R4 Avrupa Şampiyonasında Rize Belediyespor Rafting Takımı sporcuları Oğuzhan Ateş, Aydın Aksoy ve Ceyhun Çaylak Milli Takım forması giyerek Rize’yi temsil edecekler.

Rize Belediyespor Rafting Takımı’nın antrenörlüğünü İbrahim Sarı yürütüyor.

FUTBOL’DA 3 BRANŞTA RİZE ŞAMPİYONLUĞU

rizebelediyespor-u16sampiyon3.jpg

Futbolda başarıdan başarıya koşan ve altyapı fabrikası gibi çalışan Rize Belediyespor futbol takımları, U-16, U-15 ve U-14 gruplarında namağlup Rize Şampiyonu oldu.

U-16 Ligi maçları sonucunda 11 galibiyet ve 2 beraberlik alarak namağlup Rize Şampiyonu olan Rize Belediyespor U16 ekibi, 60 gol atma başarısı gösterirken kalesinde ise sadece 15 gol gördü. U16 takımı mücadele ettiği A Grubunda 8 galibiyet ve 2 beraberlik alarak namağlup lider oldu. U16 ekibi, grupta 48 gol atarak en çok gole imza atan takım olmuştu. 3 maçın oynandığı Play-Off Liginde ilk maçta Fındıklıspor U-16 ekibini 6-2, ikinci maçta Ardeşenspor U-16 ekibini 3-1 mağlup eden Rize Belediyespor, son maçta ise Çayelispor U-16’yı 3-1 mağlup ederek Play-Off Ligini de namağlup tamamladı ve şampiyonluk kupasını kaldırdı.

rize-belediyespor-u15.jpg

U16 kategorisinde 3 sezondur namağlup şampiyon olan Rize Belediyespor, sezon başında 3 as oyuncusunu Rizespor’a transfer etti. Bu isimlerden Berat Vardal geçtiğimiz aylarda Yeşil-Mavili forma ile bir maçta attığı 9 golle adından söz ettirirken, aynı zamanda Batuhan Mert ve Serhat Kurtkaya da yine Rizespor’a verilen diğer isimler oldu.

mustafa-koroglu-rize-belediyespor.jpg

Bu sezon U-15 Liginde de namağlup Rize Şampiyonu olan Rize Belediyespor U15 ekibi, B Grubunda mücadele ederek 8’de 8 yaptı ve sezonu namağlup grup birincisi tamamladı. 55 gol atan Rize Belediyespor U15 takımı en çok gol atan ve 4 golle kalesinde en az gol gören ekip oldu. Play-Off mücadelelerini de 3’te 3 yaparak namağlup bitiren ekip, 4 gol atıp kalesinde bir gol gördü ve toplamda 59 golle sezonu kapattı. Rize Belediyespor U15 ekibi, sezon boyunca 11’de 11 yaparak namağlup Rize Şampiyonu oldu.

rizebelu14sam1.jpg

Son olarak U14 Ligini de namağlup tamamlayarak yine Rize Şampiyonu olan Rize Belediyespor U14 ekibi, oynadığı 16 maçın da tamamını galip gelerek sonuçlandırdı. 93 gol atan ekip en çok gol atan takım olurken kalesinde 8 gol görerek en az gol yiyen takım oldu. Play-Off Liginde de 2’de 2 yaparak namağlup Rize Şampiyonu olan Rize Belediyespor U14 ekibi toplamda 18’de 18 yaptı ve sezon boyunca 103 gol atıp kalesinde 9 gol gördü.

U14 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Müsabakaları için geçtiğimiz günlerde Gümüşhane’ye giden Rize Belediyespor U14 ekibi, burada rakipleri Trabzon, Ordu ve Bayburt illerinden rakiplerini yenerek 3’te 3 yaptı ve Karadeniz Bölge Şampiyonu olmayı başardı. U14 ekibi adını Türkiye’deki ilk 20 takım arasına yazdırarak Türkiye Şampiyonası 2. Kademe Müsabakalarına katılmaya hak kazandı.

Öte yandan Rize Belediyespor U14 ekibi sporcularından Emirhan Akgül, U-14 Milli Takım seçmeleri için Antalya’ya davet edildi.

BAŞKANDAN AYRI AYRI TEŞEKKÜR

mustafa-koroglu-resat-kasap.jpg

Rize Belediyespor Kulüp Başkanı Mustafa Köroğlu, “Gençlerimizin spora yönelmeleri ve takımımızın Rize’de ve il dışında başarılar yakalaması için Belediye Başkanımızın da desteleriyle çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Başkan Köroğlu, “Bu yolda bizlere daima destek veren başta Rize Belediye Başkanımız Sayın Prof. Dr. Reşat Kasap olmak üzere, takımımızın buralara gelmesinde çok büyük emeği olan Antrenörlerimiz Cengiz Uçak, Samet Papaker ve Abdulkadir Çelik ile Kaleci Antrenörümüz Tekin Uzman hocalarıma ve oyuncularımıza, rafting hocamız İbrahim Sarı’ya, Halil Altuntaş’a ve Halk Oyunları ekibi hocamız Musa Taşçı’ya ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

mustafa-koroglu-resat-kasap-1.jpg

Haber: Turgay Ayhan