Köroğlu: Süper Lig’de Kalacağız

Köroğlu: Süper Lig’de Kalacağız
Rize Belediyespor Kulübü Başkanı Mustafa Köroğlu, ligde son sırada yer almalarına rağmen kalan maçlarda alacakları galibiyetlerle sezon sonu kümede kalacaklarına inandıklarını kaydetti.

Rize Belediyespor, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 16. Haftasında 21 Ocak Cumartesi günü Saat: 14.30’da Rize Yeni Şehir Spor Salonunda Melikgazi Kayseri Basketbol ile karşılaşacak. Ligde 2 galibiyetle 14. ve son sırada yer alan Rize Belediyespor’da bu karşılaşma öncesi tüm planlar galibiyet üzerine kurulurken, Rize Belediye Spor Kulübü Başkanı Mustafa Köroğlu, taraftar desteğiyle bu maçı kazanarak son iki maçta 2’de 2 yapacaklarına inandıklarını kaydetti.

Süper Lig’de yeni olmaları nedeniyle adaptasyon sürecinde tecrübe eksikliği nedeniyle birçok maçı çok az farkla kaybettiklerini ve ligde arzu etmedikleri bir konumda bulunduklarını kaydeden Başkan Köroğlu, buna rağmen oyuncularına güvendiğini ve sezon sonu geldiğinde ligde kalacaklarını ve gelecek sezonda da Süper Lig’de yer alacaklarına inandıklarını belirterek, “Rize Belediyespor olarak basketbolda kısa bir geçmişimiz var. Ancak bu kısa geçmiş içerisine biz birçok başarı sığdırarak Süper Lig’e yükseldik. Süper Lig’de de yeniyiz. Tecrübesiz olabiliriz ama benim hem takımıma hem de oyuncularıma güvenim sonsuz. Biz bir alt ligde yer alırken de bırakın Play-Off oynamayı 1. Ligde kalamayacağımızı ve ligden düşeceğimizi söyleyenlere rağmen bu takım büyük başarı elde ederek Süper Lig’e çıkmıştır. Bu sezon Süper Lig’de ilk senemiz. Öyle maçlar kaçırdık ki üzülerek kahrederek 1-2 sayı farkla kaybettiğimiz maçlar oldu. Ancak bunlar bize tecrübe oldu. Takım olarak herkes kenetlenmiş durumda. Tek amacımız, tek gayemiz bu sezon ligde kalarak gelecek sene daha ciddi anlamda bir başarı elde etmek. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Takım olarak, şehir olarak mücadelemizi verirken de en büyük desteğimiz taraftarımızdır. Bizim için olmazsa olmazımızdır taraftarımız. Cumartesi günü sahamızda oynayacağımız Melikgazi Kayseri Basketbol maçında taraftarımızın bize vereceği büyük destekle, oyuncularımızın sahada vereceği mücadele ve alın teriyle ortaya koyacakları performansla inşallah hedef maçımızı kazanarak emin adımlarla yürüyecek ve diğer maçları da kazanarak ligde kalmamızı sağlayacak galibiyet sayısına ulaşacağız. Bunu da başarabilecek güce sahibiz.” dedi.

Köroğlu, her maça kazanmak arzusuyla çıktıklarını ancak ilk devreyi hak etmedikleri mağlubiyetlerle arzu ettikleri yerde tamamlayamadıklarını, ikinci devrenin ilk maçında Emlak Konut maçının takımın kenetlenmesi adına çok önemli olduğunu kaydederek, bu birliktelik ve kenetlenme ile sezonun ilk deplasman galibiyetini Bursa’da aldıklarını ve galibiyetlerin devamının geleceğini ifade ettiği açıklamasında şöyle konuştu: “Evimizde oynadığımız son maçta Emlak Konut maçımız gerçek anlamda bir mücadele, takımın kenetlenmiş hali ve kazanma arzusunun üst seviyede olduğu bir maçtı. Ancak talihsiz bir şekilde 3 sayıyla yenildik. Bu mağlubiyet bizi düşürmedi aksine gerçekten bu mücadelenin diğer mücadelere yansıyıp kazanacağımız birçok maçın öncüsü oldu. Bu özgüvenle gittiğimiz Bursa deplasmanında oyuncularımızın verdiği mücadele sonucunda Bursa’dan galibiyetle döndük. Şimdi bu galibiyetin devamını getirebilmek adına hedef maçımız olan Kayseri’yi de evimizde mağlup ederek üst sıradaki takımlarla puan durumunda başa baş gelmek istiyoruz. Deplasmanda 2 sayıyla yenildiğimiz rakibimizle evimizde oynayacağımız maçta oyuncusuyla taraftarıyla bir bütün olarak kenetlenerek inşallah Kayseri maçını da kazanacağız. Ardından bu sinerji ile gerek Nesibe Aydın maçı olsun gerek Galatasaray maçı olsun bu maçları da kazanacağımıza eminiz. Çünkü bu şehir, bu taraftar, bu takım bunu hak ediyor. Biz bu ligde kalacağımıza inanıyoruz. Ve taraftarımızın da bizlere inanmasını ve bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da desteklerini bizden esirgememelerini istiyoruz.”

Köroğlu, takıma yeni katılan oyuncularla mevcut oyuncuların uyumuyla iyi bir sinerji yakaladıklarını ve bu sinerjinin de taraftara pozitif etki yaptığına işaret ederek, “Bu takım eski ve yeni oyuncularının uyum sağlamasıyla bir sinerji yakaladı artık. Bu sinerji de gerçek anlamda moral motivasyon anlamında takıma değer kattı. İnşallah bu maçta alacağımız galibiyetin bize daha çok özgüven, daha çok rahatlık hissettireceğine inanıyorum. Amacımız uzun yıllar bu ligde yer alarak şehrimizi en güzel şekilde temsil etmek. Tek gayemiz bu. Bunu da vefakar ve cefakar taraftarımızla sağlayacağımıza inanıyoruz. Ayrıca yeni transferlerin bize uyum sağlaması bizleri ziyadesiyle memnun etti. Taraftarımıza da ayrı bir heyecan kattı. Ancak bizim tüm oyuncularımız birbirinden değerli ve çok kıymetlidir. Burada önemli olan takım ruhunu yakalayabilmek ve takım oyunuyla galibiyetler almak. Oyuncularımızın her biri bu takıma büyük katkılar vermektedir ve vermeye de devam etmektedir. Onlarla bu lige çıktık ve yine onlarla bu ligde yer almaya devam edeceğiz” diye konuştu.

mustafa-koroglu-rize-belediyespor-kulubu-baskani.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum