Koronavirüs Kuka Tesbihine İlgiyi Artırdı!

Koronavirüs Kuka Tesbihine İlgiyi Artırdı!
Yeni tip koronavirüs salgını mikrop ve bakterileri öldürebilen bir antibakteriyel özelliğe sahip kuka tesbihine olan ilgiyi artırdı.

Mikrobu uzak tutucu ve mikrop kırıcı antibakteriyel özelliği bulunan ve Osmanlı zamanında çok popüler olup sağlık sektöründe kullanılan kuka tesbihi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla gündeme geldi.

Osmanlı döneminde kukaya verilen önemden dolayı yanında kuka taşımayan hekimler hijyenik olmadıkları gerekçesiyle saraya alınmadıkları da bilindiğinden bu özelliği açısından kuka tesbih kullanmak sizin içinde faydalı olacağından kuka tesbihini Rize'de Şeyh Cami yanında hac ve umre malzemeleri satışı yapan Demircioğlu'ndan temin edebilirsiniz. 

demircioglu-hac-malzemeleri.jpg

Kuka Tesbih Nedir? Faydaları Nelerdir? Özellikleri Nelerdir?

Kuka tesbih diğer tesbihlerden farklı olarak ağacı gövdesi ya da parçalarından değil kuka ağacının meyvesinden yapılmaktadır. Kuka ağacının meyvesi hindistan cevizine benzer ve tropikal bir meyvedir. En önemli özelliği mikropları kırmasıdır. Ülkemiz iklimine uygun olmadığından dolayı Türkiye’de kuka ağacı yetişmez. Daha çok tropikal iklime sahip ülkelerde yetiştirildiği görülür. Tesbih haline getirilmesi için ise içindeki sıvı temizlenir ve kalan kısmı ile tesbih yapılır. tesbih olarak tercih edilmesinin en büyük özelliklerinden biri de sert bir meyve olmasıdır. Kaygan ve hafif olması tesbih yapımı için kullanılması için uygundur. tesbihin mikroplarını kırmasının yanı sıra kullanıldıkça yani tesbih yapıldığında çekildikçe kararma yapmaktadır. Bu da kullanıcılarda daha fazla ilgi uyandırıcı bir hal almasına sebep vermektedir. Kuka tesbihin kararması için ekstra bir şey yapmak gerekmemektedir. Aktif kullanılması yeterlidir. Bir detay ise karardıkça değeri de bununla birlikte artmaktadır. Bunun dışında da tesbih ustaları kararmayı kolaylaştırmak için ceviz yağı kullanılabileceğini belirtmektedirler.

kuka-tesbihi-foto.jpg

Faydalarından bahsetmek gerekirse; mikrop ve bakterileri öldürebilen bir antibakteriyel özelliğe sahiptir. Rahatlatıcıdır, dinlendirici ve sakinleştirici bir yapısı vardır. tesbihin özellikleri arasında stres atma kesinlikle vardır. Ancak kuka tesbihte daha fazla stres alıcı özellik ön plana çıkmaktadır. Bunun dışında da eldeki terlemeyi azaltmaktadır.

Kuka tesbihin tarihteki yerine bakacak olursak, Osmanlı Devleti zamanında çokça kullanılmıştır. Ve özellikle lokman hekimler tarafından aşırı derecede kullanılmıştır. Hatta elinde kuka tesbih olmayan lokmanları hekim gözüyle görülmediği anlatılan rivayetler arasındadır.

kuka-tesbihi.jpgdemircioglu-hac-malzemeleri-rizede-001.jpgdemircioglu-hac-malzemeleri-rize-001.jpg