Korukır Ne Zaman İstifa Edeceğini Açıkladı

Korukır Ne Zaman İstifa Edeceğini Açıkladı
Ç. Rizespor Teknik Direktörü Engin Korukır, hangi şartlarda ve ne zaman istifa edeceğini açıkladı.

Ç.Rizespor Teknik Direktörü Engin Korukır, Rizespor'daki düşüşün devam etmesi halinde istifa edeceğini açıkladığı basın açıklamasında son 5 haftada kaybettikleri puanlardan dolayı avantaj kaybettiklerini belirterek, ligde kimin ne zaman kimi yeneceğinin belli olmadığını söyledi.

5 maçta 3 beraberlik, 2 yenilgi aldıklarını belirten Korukır, “Elimize geçen fırsatları kaçırmamamız gerekiyor. Ben geldiğim günden beri sakatlıklar konusunda mazeret göstermedim ama büyük talihsizlikler yaşadık. Buda mazeret değil. Olmaması gereken puanlar kaybettik Tek tesellimiz rakiplerimizin de puan kaybetmesidir” dedi.

Çok çalışmakla yeteneğin kazanılamayacağını vurgulayan Korukır, “Şampiyonluğa oynayan bir takım ne kadar eksik olursa olsu avantajlarını değerlendirmesi gerekirdi. Çok önemli oyuncular sakat, cezalı ve formsuz olabilir ancak diğer oyuncularında buna katkı sağlaması lazım. Bir teknik direktör takımdaki her oyuncusunu kazanmak ister. Bende bunu yapıyorum. Takımda iyi oyuncularım var ve bende onlara güveniyorum. Çünkü bu kadroyla gitmek zorundasın” şeklinde konuştu.

engin-korukir-oguz-aydin.jpg

Sezon başında belirledikleri puanın altında olduklarını kaydeden Korukır, "Sezon başında barajı yakalamıştık ama son 5 haftada kaybettiğimiz puanlarla barajın altına düştük. Şimdi önümüzde ilk yarıda oynayacağımız 3 maç kaldı. Bu maçlardan kayıpsız çıkmak zorundayız. Son haftalarda aldığımız sonuçlarla bir düşüş dönemindeyiz. Her düşüşün bir çıkışı vardır. Düşüşleri her takım yaşar bizde yaşıyoruz. Ancak düşüş dönemi 10 hafta olursa o zaman ben teknik direktörlük görevimi bırakırım. Eğer düşüşü engellemiyorsan bunu yaparsın. Rizespor olarak da bu dönemi atlatıp çıkışa geçeceğiz. Bun şunu net bir şekilde söylüyorum. Bir futbolcu, formsuz ve sakat olabilir. Ama benim oyuncularım bu ligin en namuslu futbolcularıdır, hepsi kaliteli 10 numara çocuklardır. Bilinen o menajer gurubunun futbolcusu benim takımımda yok” diye konuştu.