Korukır Rizespor’dan Ayrılıyor İşte Rize'nin Yeni Hocası

Korukır Rizespor’dan Ayrılıyor İşte Rize'nin Yeni Hocası
PTT 1. Lig’de 6 haftadır galibiyete hasret kalan Ç.Rizespor’da Engin Korukır ile yollar ayrılıyor. İşte Korukır’ın yerine Ç. Rizespor’un başına geçecek isim:

Ç. RİZESPOR’DAN RESMİ AÇIKLAMA PAZARTESİ GÜNÜ GELECEK...

Bugün Ankara’da ligin son sırasındaki Ankaragücü’ne 2-1 mağlup olan Ç.Rizespor’un, Teknik Direktör Engin Korukır ile anlaşarak sözleşmeyi karşılıklı feshedeceği ve yolları ayıracağı öğrenildi. Korukır’ın yerine ise Ç.Rizespor’un başına Mehmet Ali Karaca’nın geçeceği bilgisine ulaşıldı. Ç.Rizespor Kulubü’nün ise resmi açıklamayı Pazartesi günü yapması bekleniyor.

Sezona Engin Korukır ile başlayan ve ligde 9. Hafta sonunda zirvede yer alan Ç.Rizespor bu haftadan sonra oynadığı 6 karşılaşmada da galibiyet yüzü göremeyince Teknik Direktör Engin Korukır ile yollarını ayırıyor. Yeşil Mavililer son 6 haftada evindeki 3 karşılaşmada berabere kalıp deplasmandaki 3 karşılaşmada ise rakiplerine mağlup olarak 18 puanlık bu süreci 3 puanla kapatarak Süper Lig yolunda ağır yara aldı ve Engin Korukır’ın Rize serüveninin bitmesine neden oldu.

RİZE’DEKİ ŞANLIURFA MAÇI KAZANILSAYDI KORUKIR İSTİFA EDECEKTİ

Edinilen bilgilere göre ise Korukır, geçen hafta Rize’de oynanan ve 1-1 sona eren Şanlıurfaspor karşılaşmasının kazanılması halinde istifa edecekti ancak mücadele berabere sona erince istifadan vazgeçerek kararını sonraki haftalara bıraktı. Ancak bugün Ankara’da alınan mağlubiyet nedeniyle Teknik Direktör Engin Korukır ile Ç.Rizespor yollarını ayırdı.

GEÇEN SEZON 10 NUMARA GALİBİYET MEHMET ALİ KARACA İLE GELMİŞTİ

Korukır’dan boşalacak Ç.Rizespor Teknik Direktörlüğüne gelecek olan isim olan Mehmet Ali Karaca, geçen sezon Ç.Rizespor’un evinde Elazığspor’a 5-3 kaybetmesi sonucu teknik Direktör Hüseyin Kalpar’ın istifa etmesiyle Ç.Rizespor’un başına getirilmiş ve 9 hafta galibiyet yüzü  göremeyen Ç. Rizespor, 8 hafta rakiplerine yenilmeyen Kasımpaşa’yı İstanbul’da 2-1 mağlup ederek galibiyet ve rakibinin yenilmemezlik serisine son vermişti. Haftalar sonra gelen ilaç gibi galibiyete rağmen ise Ç.Rize yönetimi Mehmet Ali Karaca ile devam etmeyip Giray Bulak ile anlaşmış ve sezonu Bulak ile tamamlamıştı.

mehmet-ali-karaca.20121208204440.jpg

AVCI RİZE’YE MEHMET ALİ KARACA’YI ÖNERMİŞ VE RİZE KENDİ DEĞERİNE GÜVENMELİ DEMİŞTİ

Öte yandan Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Temmuz ayında Rize’de katıldığı panel sonrasında Hüseyin Kalpar'ın istifasının ardından Teknik Direktör arayışına giren Ç.Rizespor'a o dönem bir maçlığına takımın başında olan Mehmet Ali Karaca ile devam etmeleri tavsiyesinde bulunmuş ve "Ç.Rizespor umarım sadece Kasımpaşa maçına değil tüm maçlarına Mehmet Ali Karaca ile çıkar. Hem Rize'nin içinden çıkmış, hem Rize'de futbol oynamış kaliteli bir futbol adamı. Türk futbolunda Karaca gibi yeni yüzlerin önünün açılması gerekmektedir. Arkadaşım olduğu için söylemiyorum. Gönülden başarılı olacağına inanıyorum" demişti. Ç. Rizespor yönetimi ise o dönem Avcı’nın bu sözlerine kulak asmayıp takımın başına Giray Bulak’ı getirmişti.

abdullah-avci-c.rizeye-teknik-direktor-onerdi.jpg