Köse’de Tekstil Atölyesi Açıldı

Köse’de Tekstil Atölyesi Açıldı
Gümüşhane Valisi Okay Memiş 50 kadının istihdam edildiği tekstil atölyesinin açılışı ve incelemelerde bulunmak Köse ilçesini ziyaret etti.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş 50 kadının istihdam edildiği tekstil atölyesinin açılışı ve incelemelerde bulunmak Köse ilçesini ziyaret etti.

İlk olarak 60.Yıl Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı açılışını gerçekleştiren ve buradaki öğretmenlerle toplantı yapan Vali Memiş daha sonra Köse Çok Programlı Lisesindeki Zenginleştirilmiş Kütüphane açılışını gerçekleştirdi.

Köse Kaymakamı Mustafa Duruk, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Şiran Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan'ın katıldığı programda Vali Memiş, işadamı Dursun Çakır tarafından İŞKUR destekli kurulan ve 50 kadının istihdam edildiği tekstil atölyesinin de açılışını gerçekleştirdi.

İlçe merkezindeki atölyede düzenlenen törende konuşan Vali Memiş Köse'nin her geçen gün gelişen, büyüyen, geleceğe umutla bakan, başarılı hizmetler yapılan bir ilçe olduğunu, Belediye'nin, Kaymakamlığın ve diğer kurumların güzel hizmetleri olduğunu söyledi.

Atölyenin Köseli kadınlara istihdam oluşturacak güzel bir çalışma olduğunu dile getiren Vali Memiş, "Devlet-vatandaş işbirliğiyle güzel bir çalışma oldu. İnşallah diğer ilçelerimizde de buna benzer işletmeler açılır ve vatandaşların hizmetine sunulur" dedi.

Köse Kaymakamı Mustafa Duruk ise şuan için İŞKUR destekli 50 kadının çalıştığı tesiste yüzde 50'si istihdam garantili olmak üzere sayıyı 300'e çıkarmak istediklerini belirterek, "Hem kaymakamlık hem belediye olarak yardımcı olacağız. Kadınlarımızın istihdama katılmaları ve ailelerine katkı noktasını çok önemsiyoruz. Kadınlarımız böylelikle Köse ekonomisine ciddi bir katkı sağlayacak" diye konuştu.

Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün de İstanbul'dan aldığı pijama, iç çamaşırı gibi ürünlerin dikiminin yapılacağı atölyede üretimi İŞKUR destekli olarak halk eğitimi merkezinin önderliğinde başladığını belirterek, "Şuanda 40-45 kişi çalışıyor. İlçemizde böyle bir işyeri açtığı için Dursun Çakır beye teşekkür ediyorum. İşletmemizin ilimize, ilçemize, ülkemize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Atölye sahibi işadamı Dursun Çakır ise daha önce bu işi Bayburt'ta yaptıklarını belirterek, "Bölgemizin kalkınmasında en ufak bir katkı sağlayabilirsek ne mutlu bize. İnsan ve yer temininde yardımcı olunursa inşallah 300 kişi istihdam etmek istiyoruz. Elimizden geleni sarf edeceğiz burada. Hedefimiz burada kalıcı bir tesis yapmak" şeklinde konuştu.

Açılışın ardından Vali Memiş ve beraberindeki heyet daha sonra Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün'ü makamında ziyaret ederek hayata geçirmeyi planladığı yeni projesinin sunularını inceledi.

Köse programında son olarak Övünce köyünde Ersoy Meral'a ait bağ evini ziyaret ederek burada bulunan eski eşyaları inceleyen Vali Memiş, vatandaşlarla sohbet ettikten sonra ilçeden ayrıldı.

Köse’de Tekstil Atölyesi Açıldı

Köse’de Tekstil Atölyesi Açıldı

Köse’de Tekstil Atölyesi Açıldı

Kaynak:IHA