Kosgeb Girişimcilik Kursu Tamamlandı

Kosgeb Girişimcilik Kursu Tamamlandı
KOSGEB, İŞKUR, MÜSİAD ve BORSA işbirliği ile yapılan Girişimcilik Kursu tamamlandı. Kursu başarıyla bitiren 233 girişimci adayına sertifikaları, düzenlenen törenle verildi.

Rize Ticaret Borsası konferans salonunda düzenlenen sertifika törenine Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz, İşkur Rize İl Müdürü Yahya Kanbur, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şaban Karamehmetoğlu, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Cem Temizel, KOSGEB Rize Hizmet Merkezi Müdürü Selçuk Usta, KOSGEB Trabzon Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Turhal ile kursiyerler ve davetliler katıldı.

21.20110523180538..jpg

Törende bir konuşma yapan Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, girişimcilik kültürünün önemine değinerek, ülkelerin kalkınmasının, girişimci sayısı ile doğru orantılı olduğunu söyleyerek, “Bir yanda icat olacak, diğer yanda mucit olacak. Bu ikisi biraraya geldiğinde ülkemiz gelişip kalkınacaktır. Bu kaynak ülkemizde fazlasıyla mevcut; hem genç hem girişimci insan kaynağına sahibiz… İlin yöneticileri olarak ‘işimizi iyi yaptık’ diyebilmek için girişimciliğin önünü açıp destek olmamız gerekiyor. Aksi durumda, Rize’nin tarihine işini iyi yapmamış yöneticiler olarak geçeriz. İcatla mucidi biraraya getirmeye yönelik bu güzel işbirliğinin yararlı sonuçlarını kısa zamanda görebileceğimizi zannediyorum. Bu güzel işbirliği için KOSGEB’imize, İŞKUR’umuza, MÜSİAD’ımıza ve Borsa’mıza teşekkür ediyor, bugünkü toplantının en az 20-30 kişiyi işveren getirmesini umuyorum” dedi.

Törende birer konuşma yapan Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Cem Temizel, İŞKUR Rize İl Müdürü Yahya Kanbur ve KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz; girişimciliğin önemini anlattılar ve birçok kurum ve kuruluşun biraraya gelerek ortak değerler etrafında bütünleşmeleri halinde böylesi güzel sonuçların ortaya çıkabileceğinin görüldüğünü ifade ettiler.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. Törenin sonunda konuşmacı olarak Rize Ticaret Borsası Meclis Başkanı Resul Okumuş, KOSGEB Rize Hizmet Merkezi Müdürü Selçuk Usta ile MÜSİAD Rize Şubesinin Kurucu Başkanı Yılmaz Çoruh’un girişimcilere yönelik tavsiyelerde bulundukları panel ile program sona erdi.