Kosgeb Rizeli İşadamları ile Kahvaltıda Buluştu

Kosgeb Rizeli İşadamları ile Kahvaltıda Buluştu
KOSGEB Rize Hizmet Merkezi Müdürü Selçuk Usta, 2011 yılında KOBİ’lere yüzde 90 oranında destek verdiklerini asıl amaçlarının ise işletmeleri motive etmek olduğunu söyledi.

Rize Sanayici ve İş Adamları Derneği (RİSİAD) Başkanı Mustafa Külünkoğlu ve üyelerin katılımıyla gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda konuşan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Rize Hizmet Merkezi Müdürü Selçuk Usta, 2011 yılında Rize’de başvuru yapan projelerin genel olarak desteklendiğini belirtti.

Müdür Usta, “Verdiğimiz desteklerin miktarı belki küçük ama bunlar bile işletmelerimizi tetiklemeye yetiyor. Bizim amacımız zaten işletmelerimizi motive etmektir. 2011 yılında ilimizde yaklaşık 50 firma girişimcilik desteğinden, 25 firma KOBİ proje desteğinden, 1 işletme iş birliği güç birliği ve 1 işletme de AR-GE proje desteğinden yararlandı. Bu, başvuru yapan projelerin %90’ına destek sağladığımız anlamına gelmektedir. Projesiyle başvurup da destek alamayan birkaç firma vardır. Onlar da desteklemediğimiz alanları kapsamaktadır. Özellikle girişimcilik alanında çok farklı projeler geldi ve bunlar işlerini kurarak faaliyete başladı. Geçen yıl bu projelere yaklaşık 1 Milyon TL hibe destek sağladık. Bu oranlarla Türkiye genelinde iyi bir sıralamada yer almaktayız. Ama biz bu miktarın daha da artmasını ve daha fazla proje gelmesini istiyoruz. Bu desteklerimiz motivasyon amaçlıdır. Bunu firmalarımız en iyi şekilde değerlendirmelidir. Bizim yaptığımız faaliyetlerden biri de işletmelerde proje kültürü kazandırarak, onların proje hazırlayabilmesidir. Baktığımız zaman diğer devlet destekleri de proje desteklidir. Kim olursa bana projenle gel diyor. Her tarafta bu böyledir. Onun için bütün işletmelerde proje kültürü ve bilincinin oluşması gerekir” dedi.

kosgeb-rizeli-isadamlari-ile-kahvaltida-bulustu-1.jpg

RİSİAD Başkanı Mustafa Külünkoğlu ise “KOSGEB Rize Hizmet Merkezi’ni açtıktan sonra ilimize önemli kazanımlar sağladı. İşletmelerimiz KOSGEB’den yararlanmaya başladılar ve bu artarak devam edecektir. Kendilerine katılımlarından dolayı tekrar teşekkür ediyorum” diye konuştu.