İsmet KÖSOĞLU

İsmet KÖSOĞLU

Cumhurbaşkanım Millet İstemiyor

Cumhurbaşkanım Millet İstemiyor

Rize’nin bağrına AVM yapılacak ama millet istemiyor.

Cumhurbaşkanımızın her fırsatta söylediği bir sözü var. Derdi ki ’Millet ne diyorsa o. Millet isterse yaparız istemezse yapmayız’.

Rize’de sözün bittiği yerdeyiz şimdi. Fazla geç kalınmış da değil. Eski stadın yerinde mahalle halkı AVM yapılmasını istemiyor. Mağdur edildiklerini söyleyen Müftü Mahallesi sakinleri hayır diyorsa yerel yöneticilerin duymak istemediği bu sesi Cumhurbaşkanı duymalı.

Sn. Cumhurbaşkanı Rize’deki yerel yönetici veya siyasetçiler bu konuyu size getirmeye korkuyor. Gerçekten orada yaşayan insanlar çoluk çocuk yaşlı genç, kadın erkek burada AVM yapılmasını istemiyor sebebi mağdur edilmişler. Seslerini duymak istemeyen Rize’deki yereller var.

Millet ne isterse onu yaparız diyen Cumhurbaşkanının AVM istemeyen vatandaşın sesini duyacağına ve bu mağdur insanlara kucak açacağına inanıyorum.

Sosyal medyaya kadar ulaşan ama yerel yöneticilerin görmek duymak istemediği vatandaş noktasına dahi dokunmadan şikâyetlerinden bazılarını sütunuma aldım.

‘’Yazık. Küçücük bir alana kurulu Rize’mizin kalbine AVM yapılıyor. İlkokul çocuğuna sorsanız olmaz der. Yer yok ise yapmayın Başkan. Aslında yer çok da sizler bulamıyorsunuz. Elin adamı gelsin Forumu en stratejik noktaya yapsın. Siz de Rize’nin ortasına AVM yaptık diye övünürsünüz (pardon dövünürsünüz olacaktı) Şehrin trafiğini rahatlatmak, şehir içi esnafı yok etmemek, şehri büyütmek gibi bir sürü neden var. Yol yakınken geri dönün başkan’’.

‘’Bunlarin yer arama sorunları bitmedi bunlar iş yapacaklarından değil kuru gürültü adamlar çölü yeşerttiler denize şehir kurdular Alpleri dize getirdiler biz hastaneye yer üniversiteye yer iş merkezine yer, barı Rize’yi taşıyın eminim ona da yer ararlar’’.

‘’Avm ciler halkın hayatını hiçe sayarak fore kazık çakmaya ve çevredeki binaların temellerini boşaltmaya devam ediyor. Atatürk caddesindeki yolda bu ankraj çalışması sebebi ile çökmeler var, yolda delikler oluştu, yolda göçükler var. Binalar yola doğru yatmaya başladı. Yarın bir gün bu işlere göz yumanlar eğer orada bir kişinin kılına bile zarar gelirse bütün olacaklardan sorumlu olur. Allah rızası için Müftü Mahallesi halkı ve bu çevrede yaşayan insanların da yaşam ve mülkiyet hakkına saygı duyun.’’

‘’Sayın başkan siz avm yapın kimse karşı değil ama avm lüks tur oysa bizim evlerimiz yaşam alanımızdır. Anisi bu yaptığınızın iki dünyada karşılığı zulüm dur etmeyin dönün bu karadan.’’

‘’Her şeye karşı gözünüzü kulağınızı tıkayın yer bulamadık diyerek günah çıkarın siz süreniz bitince gideceksiniz ama Rize li olup bu şehirde yaşayacak encümenler şehrinizin katledilmesine göz yummayın.’’

‘’Alışveriş merkezi bahane 350 tane rezidans şahane. İnsanlara alışveriş merkezini gösteriyorsunuz ancak asıl orada rant kapısı olan 350 tane rezidans daireyi anlatın bize. Bizim kimsenin malında gözümüz yok ama müftü mahallesi halkı olarak bizi yerimizden etmeyin. Adamların parası var diye biz her yapılana razı olmak zorun damıyız?

AVM nin güzelliği için 300 daireyi yerle bir edip insanları evsiz bırakmak kul hakkıdır. O hak ta kıyamete kadar sürer. Rize’nin ana yolu 2 gidiş 2 geliş 4 şerit, AVM ye bağlantı yolu olarak yapılacak ara yol 40 metre olacak. Allah aşkına bunu biri mantıklı olarak anlatsın.

Yeter artık. Rahat bırakın bizi ve evlerimizi. !!!’’

‘’Rize AVM hem Müftü Mahallesine hem de çevresindeki bütün binalara zarar veriyor. Önünde bulunan Atatürk caddesinde 8- 10 katlı binalar AVM nin ankraj çalışması ve fore kazık çakılması esnasında kullanılan su sebebi ile komşu binaların temelleri boşaldı ve binalar yola doğru yattı. Yarın bir gün ilk kuvvetli yağmur da o binalarda can kaybı olursa bunun hesabını bu projeye bu hali ile onay veren ve hala destek verenler sorumluluğun altından kalkabilecek mi ?

AVM ciler insan canını hiçe sayarak para için her şey mubah diyor da bizim yöneticilerimize ne oldu?’’

‘’Atatürk Caddesi boydan boya yol çökme yaptı. Delikler var yolda ve altından doğalgaz hattı geçiyor. AVM nin fore kazık çalışması yaptığı yolun sol tarafında da binalar da temellerin boşalması sebebi ile binalar hasarlandı. İnsanlar bunu AVM nin yetkililerine söylüyor buranın altı kaya gibi oldu bir şey olmaz diyorlar.

Herkes 3 maymunu oynuyor. Ancak bu insanların başına bir felaket gelirse bunun hesabını kim verecek ?.Müftü Mahallesi halkını evlerinden üç kuruşa çıkaracaksınız. AVM nin temellerinin sağlam olması için kazık çakarken insanların evlerinin temelleri sakatlandı ama evlerine boşaltma kararı verilir, evsiz kalırız diyerek sakat evlerde bu insanlar felaketi bekliyorlar. Yarın bir ölüm olursa bu vebalden hiç kimse kurtaramaz bilesiniz.’’

‘’Bir AVM uğruna bu kadar insan mağdur edildi. 300 daire kasabını bekleyen koyun gibi üzüntü içinde evlerinin kurtulması için sadece dua ediyor artık. Bir o kadar insan da sakat evlerde ölümü göze alarak oturmaya devam ediyor.

Herkese son bir soru sormak istiyorum
ALLAH İÇİN SORUYORUM: BUNCA YAŞANAN ŞEYDEN SONRA BU YAPILAN AVM İNŞAATI YOLU İÇİN 300 DAİRE YIKILIRKEN BUNUN KAMU YARARI OLDUĞUNA İNANAN VAR MI ?’’

‘’Sayın başkan AVM için yer bulunamadı demeyelim bulunmak istenmedi ya da beceremediniz diyelim. Projeleri engelleyen gizli el konusunda ülkenin başındaki Cumhurbaşkanımız Rizeli gerisini yazmama gerek var mı?’’.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
77 Yorum
İsmet KÖSOĞLU Arşivi