Kösoğlu, Ovit'in Kitabını Yazdı

Kösoğlu, Ovit'in Kitabını Yazdı
Yazdığı yazı ve yaptığı haberlerle Ovit projesinin yapımına büyük katkı sağlayan İkizdereli gazeteci İsmet Kösoğlu, şimdi de Ovit'in kitabını yazdı.

Hakkında en çok yazı yazılan, Ovit yolu ile ilgili yazmış olduğu onlarca köşe ve haber yazılarıyla adeta, Ovit muhabiri, Ovit yazarı unvanını elde eden, yerel gazeteci-yazar İsmet KÖSOĞLU, köşesinin ismi olan, gazeteci gözü ile OVİT YOLU-1 isimli kitabı, Çınar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Rize Ticaret ve Sanayi Odasının katkılarıyla basılıp yayın hayatına kazandırıldı.

Kitabıyla ilgili açıklama yapan Kösoğlu, "Bu kitap yıllardır süren bir özlem, bir beklenti ve bir birikimin sonucunda, nihayet Ovit tünelinin yapımına başlanmasıyla birlikte ortaya çıkmıştır. Ovit dağı ve devamında tünel, adeta yıllardır bir öykü oldu. Bu yol süreci uzun bir yazı maratonunun sonunda beni Ovit’i kitap haline getirme çalışmasına yöneltti.

Bu kitabım, başta bölge ve yerel basınımız, zaman zaman ulusal basında çıkan haber ve yazılarımdan yapılmış bir derlemedir. Bu düşünce ve bu gözle okunmasında yarar vardır. Zira 1977 yılından beri köşe yazıları ve haber yazıları yazmaktayım. Hani bir söz vardır, adama kırk gün deli derseler deli olur misali, ben de bu yolumuz hakkında, Rize’miz, bölgemiz ve tüm ülkemizin geleceği için çok önemli olan bu yol için kırk yıla yakın, onlarca yazılar yazdım, haberler yaptım. Ve yıllar sonra millet olarak bu yolla ilgili karar hayata geçirilmiş oldu. Artık 40 yıllık hayal gerçekleşiyor. Türkiye’nin birinci, Dünyanın üçüncü büyüklüğündeki bu Ovit yolunun 12 ay ulaşıma açılması için ilk atağı o yıllarda başlatan, eski Rize Belediye Başkanımız merhum Ekrem Orhon olduğuna göre bunu tamamlamak da, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a nasip olmalı ki, ismi ölümsüzler arasında hiç unutulmasın.” dedi.

Haber:Bayram Ali Kavalcı