Kosova Cumhurbaşkanı Osmani: “Sırp Polisi Ve Askeri, Kosova Topraklarına Bir Daha Asla Ayak Basmayacak”

Kosova Cumhurbaşkanı Osmani: “Sırp Polisi Ve Askeri, Kosova Topraklarına Bir Daha Asla Ayak Basmayacak”
Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Sırbistan yönetiminin Kosova'ya güvenlik gücü konuşlandırma açıklamalarına tepki göstererek, "Sırp polisi ve askeri,...

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Sırbistan yönetiminin Kosova'ya güvenlik gücü konuşlandırma açıklamalarına tepki göstererek, "Sırp polisi ve askeri, Kosova topraklarına bir daha asla ayak basmayacak" dedi.

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Sırbistan Başbakanı Ana Brnabic'in Kosova'ya güvenlik gücü konuşlandırma açıklamalarına tepki gösterdi. Osmani, Sırp polis ve askerinin Kosova'ya ayak basamayacağını söyleyerek, "Sırp polis ve askeri, Kosova Cumhuriyeti topraklarına bir daha asla ayak basmayacak. Sırbistan'ın hegemonyacı hayali asla gerçek olmayacak. Sırbistan'ın polis ve askeri saldırganlık yönündeki açık tehdidi, bu ülkede hegemonyacı zihniyetin devam ettiğini kanıtlar nitelikte. Sırbistan bu zihniyetten vazgeçmeli. Demokratik dünya 1999 yılında söz konusu zihniyete güçlü darbe vurmuştur" ifadelerini kullandı.

Kosovalı polis memurlarına yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınayan Osmani, saldırganların adalete teslim edilmesi gerektiğini de söyleyerek, "Kosova polisinin yaralanmasına neden olan saldırı, Kosova'nın egemenliği ve anayasal düzenine hedef alan bir saldırıydı" dedi.

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.