Kotil ve Yüce suç işliyor!

Kotil ve Yüce suç işliyor!
Prof Dr. Mehmet Bekaroğlu, Rizelilere yapılan baskıların sonuç vemeyeceğini, halkın bu baskılardan bıktığını ve kendi etraflarında çoğalacağını belirtti.

THY Genel Müdür Temel Kotil ile DOKAP Başkanı Ekrem Yüce’nin Rize’ye gelip, Ak Parti adayı ile seçim çalışması yapmalarının suç olduğunu söyleyen Bekaroğlu, Rizelilere yapılan baskıların sonuç vemeyeceğini, halkın bu baskılardan bıktığını ve kendi etraflarında çoğalacağını belirtti.

İnci Restaurant’ta gazetecilerle kahvaltıda biraraya gelen Saadet partisi Rize Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, THY Genel Müdürü Temel Kotil ile DOKAP Başkanı Ekrem Yüce’nin Ak parti adayının seçim kampanyasına destek vermesini eleştirerek, “suç işliyorsunuz” uyarısında bulundu.

“Kotil ve Yücel’in Ak Partiye çalışmaları hukuk ve ahlak dışıdır”

THY Genel Müdürü Kotil’in Ak Parti seçim kampanyasına destek vermek için Aday Reşat Kasap ile seçim çalışması yapmasını eleştiren Bekaroğlu, “Sayın Bakan son 20 günü Rize’de geçirdi, başka bakanlarda gelecek. Genel Müdürler geldi Rize’ye. Bu genel müdürler devlet memuru değil mi?  THY Genel Müdür Temel Kotil gelmiş, Ak Parti adayıyla beraber çalışıyor. Sayın Kotil deneyimli ve başarılı bir insandır, ona üzülüyorum” dedi.

Ekrem Yüc’nin başarısız bir Çaykur Genel Müdürü olduğunu, DOKAP Başkanı olarak Ak Partinin seçim çalışmalarına katılmasının suç olduğunu vurgulayan Bekaroğlu, “Ekrem Yüce sanki Çaykur’da önemli işler yapmış, başarılı bir adammış gibi ve şuanda da DOKAP Başkanı olarak gelmiş Ak Parti adayıyla birlikte çalışıyor. Daha başkalarıda gelecektir. Fakat bunların gelip seçim çalışması yapları hukuk ve ahlak dışıdır. Bu hukuk ve ahlak dışı işler yapıldıkça Adalet ve Kalkınma Partisi batmaya devam edecektir” ifadelerine yerverdi.

Seçimi kaybettiklerini hissettikçe baskıyı artırıyorlar

Ak Partinin Genel Müdürleri Rize’ye getirerek seçmen üzerine baskı kurmaya çalıştığını, ancak bu baskıların hiçbir şeye yaramayacağını söyleyen Bekaroğlu,  “Bu hukuk ve ahlak dışı işler hiçbir şeyede yaramayacaktır. Önümüzde ki günlerde başka genel müdürler, milletvekilleri gelecekler, gelsinler, hepsine söyleyecek sözümüz var. Bu baskı  karşısında Rize halkı bizim yanımızda daha da çoğalacak. Bundan hiçkimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

Ak Partinin seçimi  kaybettiğini hissettikçe baskıları artırdığını söyleyen Bekaroğlu, “Milli Eğitim ile sözleşme yapmış, Özel idare ile sözleşme yapmış araçları giydiriyorlar, taşeron işçileri seçim çalışmalarında kullanıyorlar. Fakirlere, mazlumlara baskı yapıyorlar, tehdit ediyorlar. Bunları halk görüyor. Panikteler, seçimi kaybettiklerini hissediyorlar, hissettikçe baskıları artırıyorlar, baskıları artırdıkça da çamura batıyorlar. Sayın Kotil ve Sayın Yüce’nin Ak Parti ile seçim çalışması yapması bir skandaldır ve halk bu skandalın farkındadır” dedi.

Seçim gazeteciler içinde büyük bir sınav

Seçimin sadece siyasi partiler için değil gazeteciler içinde büyük bir sınav olduğunu vurgulayan Bekaroğlu, “Bu seçim sadece siyasi partiler için değil,  gazeteciler açısındanda büyük bir sınavdır. Bu sınavı çok iyi veren, çok değerli gazetecileri görmek beni memnun ediyor. Siyasetçilerin yüzkaraları olduğu gibi gezatecilik mesleğinde de bu tip isimlerin olduğunu görmekteyiz” ifadelerine yer verdi.