Kovid-19 Nedeniyle Durdurulan Rize – Of- Trabzon Dolmuş Seferleri Yeniden Başladı

Kovid-19 Nedeniyle Durdurulan Rize – Of- Trabzon Dolmuş Seferleri Yeniden Başladı
Rize’de Rize – Of – Trabzon arasında yolcu taşımacılığında bulunan S.S. 10 No’lu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, Kovid-19 tedbirleri kapsamında durdurulan seferlerin bugünden itibaren yeniden başlatıldığını bildirdi.

S.S. Rize Trabzon Küçük Otobüsleri 10 No’lu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 28 Mart akşamı durdurulan Rize Trabzon arası dolmuş yolcu taşımacılığının bugünden itibaren yeniden başladığını açıkladı.

Kooperatiften yapılan açıklamada, seferlerin karşılıklı olarak başladığı ifade edilerek, yarın (22 Mayıs Cuma günü) Rize ve Trabzon’dan ilk seferlerin sabah 8’de başlayacağı ve yarım saat aralıklarla karşılıklı seferlerin devam edeceği, akşam Rize’den son aracın 18.00’de, Trabzon’dan ise 20.00’de hareket edeceği belirtildi.

Açıklamada, Ramazan Bayramı Arifesi ile Bayram boyunca uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yolcu taşımacılığının yapılmayacağı kaydedilerek sokağa çıkma kısıtlamasının sona ereceği bayram sonrasında seferlerin yeniden başlayacağı belirtildi.

Buna göre, 27 Mayıs Çarşamba gününden itibaren Rize ve Trabzon’dan sabah saat 06.30’dan itibaren yarım saat aralıklarla karşılıklı olarak yolcu taşımacılığı yeniden başlayacak ve Rize’den son araç 19.00’da, Trabzon’dan ise 23.00’da kalkacak.

Açıklamada, dolmuşlarda yolcu taşımacılığının İçişleri Bakanlığının genelgesine göre yolcu kapasitesinin yarısı olacak şekilde gerçekleştirileceği ifade edildi.