KPSS Sınavına Gireceklere Uyarı

KPSS Sınavına Gireceklere Uyarı
ÖSYM Rize İl Sınav Merkezi Yöneticisi Doç. Dr. Hüseyin Karaman, yarın ve Pazar günü yapılacak olan 2012 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) hakkında sınava girecek adaylar için uyarılarda bulundu.

ÖSYM Rize İl Sınav Merkezi Yöneticisi olan Hüseyin Karaman, ÖSYM Rize İl Sınav Merkezi Yöneticiliği olarak adayların sınava herhangi bir problemle karşılaşmadan rahat bir şekilde girmeleri için bütün önlemlerin alınmış olduğunu belirterek; “KPSS sınavı Rize’de sadece Merkezde yapılacak. KPSS Lisans sınavına Rize’de 19 binada toplam 8 bin 75 aday sınava girecek. Sınav Cumartesi sabah ve öğleden sonra, Pazar sabah ve öğleden sonra olmak üzer dört oturumdan oluşacak. Sabah oturumları 09.30’da, öğleden sonraki oturumlar ise 14.30’da başlayacak. “ dedi.

huseyin-karaman.20120706075213.jpgKaraman sınava girecek adayların dikkat etmesi gerektiği hususları şöyle sıraladı;

1. Adayların sınava girebilmeleri için yanlarında Sınav Giriş Belgesi ile üzerinde T.C. Kimlik Numarası yazılı ve fotoğrafları olan Nüfus Cüzdanı veya süresi geçmemiş Pasaport bulundurmalıdırlar. ÖSYM’nin talimatları gereği bu belgelerden herhangi birisi yanında olmayan, Pasaportunun süresi geçmiş olan, Nüfus Cüzdanında fotoğraf bulunmayan veya T. C. Kimlik Numarası yazılı olmayan adaylar gerekçesi ne olursa olsun sınava alınmayacaklardır, sınava alınsalar bile sınavları geçersiz sayılacaktır.

2. Zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar veya askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi ve Türk vatandaşlığından izinli ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar, özel kimlik belgesi olarak kabul edilecektir. askerlik görevini yapmakta olan er/erbaşlar ve askeri öğrenciler askeri kimlik belgesi ile sınava girebilirler.

3. Sınav başlamadan bir saat önce adayların sınav salonlarına alınmasına başlanacağı için bütün adayların sabah oturumları için 08.30’da, öğleden sonraki oturumlar için ise 13.30’da sınava girecekleri binada olmaları gerekmektedir.

4. Adaylar sınav binasına, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, bilezik, broş vb. metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihaz ile gelmemelidirler. Bunlarla sınava girmelerine izin verilmeyecektir.

5. Sınav başlamadan önce her adaya sınava gireceği salonda kurşun kalem, silgi, kalemtraş verilecektir. Dolayısıyla bu tür malzemeler ile sınava gelinmemelidir.
 

6. Adaylar sınava gelirken yanlarında sadece şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirler.

7. Sınav başladıktan sonra adayların tuvalet, lavabo veya başka bir ihtiyaç için sınav salonundan dışarı çıkmaları yasak olduğu ve sınav salonundan dışarı çıkan adaylar tekrar sınava alınmayacağı için bu hususa özellikle dikkat edilmelidir.

8. 07-08 Temmuz 2012 günleri nüfus müdürlükleri açık olmayacağı için ve adayların üzerinde T.C. kimlik numarası yazılı ve fotoğraf bulunan Nüfus Cüzdanı veya süresi geçerli Pasaportun dışında herhangi bir belgeyle sınava girişe de izin verilmeyeceği için Nüfus cüzdanını kaybeden adayların önceden gerekli tedbiri almaları gerekmektedir.

Doç. Dr. Hüseyin KARAMAN, bu konularda Bina Sınav Sorumlularının ve ÖSYM Rize İl Sınav Merkezi Yöneticisi olarak kendisinin herhangi bir inisiyatif kullanma hakları olmadığını ifade etti.