Kredi kartı borçlularına son çağrı

Kredi kartı borçlularına son çağrı
Tüketiciler Birliği, kredi kartı borçlarının yapılandırılması için bankaların önümüzdeki Cumartesi ve Pazar günleri mesai yapmasını istedi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 Temmuz'da yürürlüğe giren ''Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'' kapsamında 3 milyar 100 milyon liralık kredi kartı borcunun yapılandırılmasının hedeflendiğini bildirdi.

Kanunun kredi kartı borcu nedeniyle haklarında icra takibi başlatılmış 875 bin kişiyi ilgilendirdiğini ifade eden Kaya, ''Ancak hedeflenen rakama ulaşılamadı. Borcun sadece yüzde 8'lik bölümü yapılandırmaya girdi. Hedefin oldukça gerisinde kalındığı açıkça ortada'' dedi.

Borçluların çoğunun kanun ve yapılandırmadan bilgisinin olmadığını dile getiren Kaya, şunları kaydetti: ''Ayrıca Türk insanının işlerini son güne bırakma gibi bir alışkanlığa sahip olduğu unutulmamalıdır. Kredi kartı borçlarının yapılandırılmasında son günler de bitiyor. Bu yüzden Cumartesi ve Pazar günlerini heba etmeyelim. Bankaları önümüzdeki Cumartesi ve Pazar günleri mesai yaparak borçluları yapılandırmaya çağırmaya davet ediyorum. İnsanların hafta sonunda borçlarını yapılandırmak için bol vaktinin olacağına inanıyoruz. Bu durum, hem bankaların hem de vatandaşların lehine olacak.''

Kaya, kredi kartı borçlularına da çağrı yaparak, ''Mutlaka bankalara başvurunuzu yapın ve borçlarınızı yapılandırın. Bu önemli fırsatı değerlendirmek için fazla gününüz kalmadı. 8 Eylül'den itibaren karşınıza çok ciddi borçlar çıkabilir'' dedi.