Kredi kartlarında yeni düzenleme

Kredi kartlarında yeni düzenleme
Kart limitleri istenmedikçe arttırılmayacak ve faiz oranları düşük tutulacak.. İşte yeni düzenlemenin tüm ayrıntıları...

Hükümet, bankaları ve kredi kartı şirketlerini, "Tüketicileri ödeyemeyecekleri borçlara sokmamaları" konusunda uyardı.

Küresel ekonomik krizden en çok etkilenen ülkelerden biri olan İngiltere'de hükümet, mevcut borçlanmalar üzerinden faiz oranlarının ve tüketicinin onayı olmadan kredi kartı kullanım limitlerinin artırılmasının durdurulmasını istedi.

İngiltere'nin Tüketimden Sorumlu Bakanı Kevin Brennan, İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye yaptığı açıklamada, "Kredi kartı şirketlerinin tüketicilere kafa karıştırıcı ve karmaşık ödeme koşulları dayatmaları ya da gerekli açıklamaları yapmadan faiz oranlarını yükseltmeleri kabul edilemez" dedi.

Hükümet, konuya ilişkin alacağı önlemler çerçevesinde, kartların minimum limit borçlarının değil, yüksek nakit çekimlerinin ve en pahalı borçların ödenmesinin öncelikli olmasını sağlayacak.

Ayrıca, her ay kredi kartlarının minimum borç ödeme miktarları artırılacak ve kredi kartı limitlerinin tüketicilerin onayı olmadan artırılması yasaklanacak. İngiliz hükümeti ayrıca, borçlar üzerindeki faiz oranlarının artışını kısıtlamayı veya yasaklamayı da planlıyor.

Kredi kartlarıyla ilgili alınacak bu önlemler ve hükümetin konuya ilişkin önerileri, ülkedeki tüketici dernekleri tarafından memnuniyetle karşılandı.