Kredinizin Onaylanma İhtimalini Artırmak İçin İpuçları

Kredinizin Onaylanma İhtimalini Artırmak İçin İpuçları
Beklenmedik masraflarla karşılaştığınızda aklınıza gelen ilk çözüm ihtiyaç kredisi kullanmaktır.

Kimi zaman tatil masraflarının karşılanması kimi zaman da çocukların eğitim giderlerinin karşılanması için ihtiyaç kredisi kullanmak isteyebilirsiniz. Ancak bankalara yapılan her kredi talebi onaylanmıyor. Haliyle ‘acaba kredi başvurum onaylanır mı’ endişeleri de yaşanabiliyor. Eğer siz de kredi başvurunuzun onaylanma olasılığını güçlendirmek istiyorsanız doğru adrestesiniz! Çünkü neler yapabileceğiniz konusunda size bazı ipuçları aktaracağız.

  • Bankaların Nelere Dikkat Ettiğini Öğrenin

Tahmin edebileceğiniz gibi bankalar, kredi başvurularını değerlendirirken bazı kriterleri ön planda tutar. Öncelikle kredi notunun belirli bir ortalamanın üzerinde olması gerekir. Gelir durumunuzu da bankaya beyan etmeniz sizden istenir. Geliriniz önemli bir parametre; çünkü talep ettiğiniz kredi oranının aylık geri ödeme taksitlerinin gelir durumunuzu aşmaması koşulu aranır. Bu ve benzeri konularda bilgi sahibi olmanız, bankanın değerlendirme aşamasında kredi başvurunuza onay verme olasılığını artırır.

  • Bilgilerinizin Doğru Olduğundan Emin Olun

Başvurunuzu iletirken tüm bilgilerinizin eksiksiz ve hatasız olması çok büyük önem taşıyor. Kimlik bilgileriniz ve aynı zamanda gelirinizi beyan ettiğiniz bilgilerde hata olmaması önemlidir. Hatalı bilgiler ile yapılan kredi başvurularının bankalar tarafından onaylanması mümkün olmaz. Dolayısıyla siz farklı bir nedenle başvurunuzun reddedildiğini düşünüyor olsanız da, aslında ret nedeni hatalı bilgi ile başvuru yapıyor olmanızdır. Bu nedenle başvurunuzu iletmeden hemen önce tüm bilgileri kontrolden geçirin.

  • Başvuru Öncesinde Geciken Borçlarınızı Kapatın

Daha önce kullandığınız kredilerin ya da kredi kartlarınızın gecikmiş borçları mevcut ise başvuru yapmadan önce borçlarınızı kapatmalısınız. Gecikmiş borcun varlığı, kredi başvurusunun reddedilmesi için yeterli bir neden olabiliyor. Dolayısıyla hiçbir bankaya gecikmiş bir borcunuzun olmaması da önemli parametrelerden biridir. Mevcut borçlarınızı ödedikten sonra kredi kullanmak için başvuru yapmanız durumunda onay alma ihtimaliniz yükselir.

  • Kredi Notunuzun Yükselmesini Sağlayın

1 ila 1900 arasında değişebilen kredi notunun düşük olması, kredi başvurusunun reddedilmesi için tek başına yeterli bir nedendir. Eğer kredi notunuz düşükse yeni bir kredili ürün kullanmadan önce notunuzun yükselmesini sağlamanızda fayda var. Kredi notunuzun yükselmesi için neler yapabileceğinizi araştırarak kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Uzmanlara danışabilir ve böylelikle olası en kısa zamanda kredi notunuzun yükselmesini sağlayabilirsiniz. Bu durumda kredili ürün başvurunuzun onaylanma ihtimalini bir hayli güçlendirmiş olursunuz.

  • Daha Önce Kredi Kullanmadıysanız Dikkatli Olun

Bu konu ilk defa kredili ürün için bankaya başvuru yapacak olanları yakından ilgilendiriyor. Eğer daha önce hiç kredi kullanmadıysanız bankalar sizin ödeme alışkanlıklarınızı bilmiyor demektir. Bu durumun kredi notunu yükselttiği düşünülüyor olsa da, aslında kredi puanı üzerinde tam tersi bir etki yaratıyor.

Yani daha önce hiç kredi kullanmamış olanların kredi notu daha düşüktür. Dolayısıyla düşük meblağ da olsa bir kredi kullanmanız ve geri ödemelerinizi de düzenli olarak yapmanızda fayda var. Böylelikle kredi notunuzun yükselmesini sağlayarak ilerleyen dönemlerde yapacağınız kredili ürün başvurularının onaylanma ihtimalini de güçlendirebilirsiniz.

  • Ne Kadar Kredi Talep Edeceğinizi İyi Hesaplayın

Geri ödemesini zorlanmadan yapabileceğiniz bir kredi tutarı talep edin. Bunun için de Enpara.com tarafından sunulan ihtiyaç kredisi hesaplama aracını internet sitesi üzerinden kullanabilirsiniz. Ödeyebileceğinizden daha yüksek bir meblağ talebinde bulunmayın.

  • Kredi Almanın Daha Kolay Olduğu Bir Bankaya Yönelin

Bankaların kredi başvurularında uyguladıkları prosedür benzer gibi görünüyor olsa da aslında çok farklıdır. Bazı bankalardan kredi almak için ciddi bir efor sarf etmeniz, onlarca prosedürü yerine getirmeniz gerekir. Bazı bankalar ise bu süreci çok daha kolaylaştırır ve sizi yormadan, hızlı ve basit bir şekilde kredi almanızı sağlar.

Siz de tercihinizi olabildiğince kolay bir şekilde kredi başvuru yapabileceğiniz, başvurunuzun en kısa zamanda değerlendirmeye alınacağı Enpara.com yönünde tercih yapabilirsiniz. Özellikle ihtiyaç kredisi söz konusu olduğunda Enpara.com, en çok tercih edilen seçeneklerden biri oluyor. Çünkü kredi başvurusunu iletmek gayet kolay!

  • Düşük Faizden Şaşmayın

Kredi başvurunuzun onaylanma ihtimalini güçlendirmez ancak düşük faiz sunan bankaları tercih etmek geri ödemelerinizi kolaylaştırır. Bu nedenle bankaların faiz oranlarına da göz atmanızda fayda var. Enpara.com gibi en düşük faizle kredi kullanma imkanı sunan bir bankaya yönelmeniz, aylık taksit tutarlarınızın daha düşük olmasını beraberinde getirir. Ayrıca Enpara.com dosya masrafı kesintisi de uygulamıyor ve bu yönüyle de yüzleri güldürmeyi başarıyor!

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.