KTÜ ile Trabzon Üniversitesinde güz dönemi dersleri 27 Eylül'de başlayacak

KTÜ ile Trabzon Üniversitesinde güz dönemi dersleri 27 Eylül'de başlayacak
Ka­ra­de­niz Tek­nik Üni­ver­si­te­si (KTÜ) ile Trab­zon Üni­ver­si­te­si'nde 2021-2022 aka­de­mik yılı güz dö­ne­mi ders­le­ri­nin 27 Eylül Pa­zar­te­si günü baş­la­ya­ca­ğı bil­di­ril­di.

KTÜ Rek­tör­lü­ğün­den ya­pı­lan ya­zı­lı açık­la­ma­da, üni­ver­si­te­de­ki ön li­sans, li­sans ve li­san­süs­tü ders­le­ri­nin 27 Eylül'de, Tıp Fa­kül­te­sin­de 1, 2. ve 3. dö­nem­le­rin 13 Eylül'de, Diş He­kim­li­ği Fa­kül­te­sin­de 1. dö­ne­min 20 Eylül'de, 2, 3, 4 ve 5. dö­nem­le­rin ise 13 Eylül'de yüz yüze baş­la­ya­ca­ğı be­lir­til­di.

Fi­zi­ki im­kan­la­rın, sal­gın şart­la­rı çer­çe­ve­sin­de en eko­no­mik ve ve­rim­li şe­kil­de kul­la­nıl­ma­sı için prog­ram­la­rın ni­te­lik­le­ri, pe­da­go­jik ya­pı­sı ve ders­ler­de­ki öğ­ren­ci sa­yı­sı dik­ka­te alı­na­rak aka­de­mik bi­rim­ler kap­sa­mın­da açı­lan ders­le­rin en fazla yüzde 40'ının uzak­tan eği­tim yön­te­miy­le yü­rü­tü­le­ce­ği kay­de­di­len açık­la­ma­da, şu ifa­de­le­re yer ve­ril­di: "Te­orik ve uy­gu­la­ma­lı ders­le­rin ara sınav, final, bü­tün­le­me, me­zu­ni­yet ve özür sı­nav­la­rı yüz yüze ya­pı­la­cak­tır. İler­le­yen sü­reç­te sal­gı­nın sey­ri­ne göre yüz yüze ve yüzde 40 uzak­tan eği­tim yön­tem­le­rin­den de­ği­şik­lik ya­pı­la­bi­le­cek­tir. Tıp Fa­kül­te­si 4, 5, 6. ve Diş He­kim­li­ği 4. ve 5. sı­nıf­lar ile kli­nik uy­gu­la­ma, in­tern ve staj­yer uy­gu­la­ma­sı, la­bo­ra­tu­var, saha ve atöl­ye ça­lış­ma­la­rı, ge­rek­li ön­lem­ler alı­na­rak yüz yüze ya­pı­la­cak­tır. Öğ­ren­ci­le­ri­miz üni­ver­si­te­mi­ze bağlı bi­rim­ler ile diğer hiz­met alan­la­rı­na HES kodu ile gi­re­bi­le­cek­ler­dir. Ay­rı­ca öğ­ren­ci­le­rin aşı kart­la­rı­nı yan­la­rın­da bu­lun­dur­ma­la­rı ge­rek­mek­te­dir. Yeni eği­tim öğ­re­tim dö­ne­min­de ders ya­zı­lan öğ­ren­ci­le­ri­mi­zin, ders­ler baş­la­ma­dan önce ikin­ci doz aşı­la­rı­nı yap­tır­mış ol­ma­la­rı veya en fazla 72 saat ön­ce­den alın­mış ne­ga­tif PCR testi so­nu­cu­nu ya­nın­da bu­lun­dur­ma­la­rı ge­rek­mek­te­dir."

- Trab­zon Üni­ver­si­te­si'ndeki ders­ler de 27 Eylül'de baş­la­ya­cak

Trab­zon Üni­ver­si­te­si Rek­tör­lü­ğün­den ya­pı­lan açık­la­ma­da da 2021-2022 eği­tim-öğ­re­tim yılı güz dö­ne­min­de ders­le­rin, 27 Eylül'de yüz yüze ve çev­ri­mi­çi eği­ti­min bir­lik­te uy­gu­la­na­ca­ğı karma (hib­rit) eği­tim mo­de­li ile baş­la­ya­ca­ğı ancak sal­gı­nın sey­ri­ne göre eği­tim öğ­re­tim sü­reç­le­riy­le il­gi­li ka­rar­la­rın gün­cel­le­ne­bi­le­ce­ği bil­di­ril­di.

Sal­gı­nın sey­ri­ne göre sınıf, şube veya bö­lüm­ler­de olu­şa­bi­lecek muh­te­mel Ko­vid-19 te­mas­lı­lı­ğı veya ka­ran­ti­na du­rum­la­rın­da, eği­tim öğ­re­tim fa­ali­yet­le­ri­nin ke­sin­ti­ye uğ­ra­ma­ma­sı için il­gi­li şube, bölüm veya prog­ram­da­ki ders­le­rin uzak­tan öğ­re­tim yolu ile eş­za­man­lı yü­rü­tü­le­ce­ği­ne dik­kat çe­ki­len açık­la­ma­da, gerek yüz yüze ge­rek­se çev­ri­mi­çi ders­ler­de, bu ko­nu­da­ki nor­mal mev­zu­at ge­re­ği derse devam ko­şu­lu­nun ara­na­ca­ğı vur­gu­lan­dı.

Yüz yüze veya çev­ri­mi­çi yü­rü­tü­len tüm ders­ler­de ölçme ve de­ğer­len­dir­me sü­reç­le­ri­nin, üni­ver­si­te­nin il­gi­li ko­nu­da­ki nor­mal mev­zu­at hü­küm­le­ri­ne göre ger­çek­leş­ti­ri­le­ce­ği, uzak­tan eği­tim tez­siz yük­sek li­sans prog­ram­la­rı hariç olmak üzere ön li­sans, li­sans ve li­san­süs­tü prog­ram­la­rın­da bu­lu­nan te­orik ve uy­gu­la­ma­lı ders­le­re ait tüm sı­nav­la­rın da yüz yüze ya­pı­la­ca­ğı be­lir­ti­len açık­la­ma­da, şun­lar kay­de­dil­di: "Ders ve sınav prog­ram­la­rı­nız, ka­yıt­lı ol­du­ğu­nuz aka­de­mik bi­rim­le­ri­mi­zin in­ter­net say­fa­la­rın­da 20 Eylül'den sonra ya­yım­la­na­cak­tır. Üni­ver­si­te­mi­zin tüm yer­leş­ke­le­ri­ne HES kodu ile giriş sağ­la­na­cak­tır. Bu ne­den­le öğ­ren­ci­le­ri­mi­zin Ko­vid-19 gün­cel di­ji­tal aşı kart­la­rı­nı il­gi­li­le­re gös­ter­me­le­ri ge­re­kir. Ders­le­rin 27 Eylül Pa­zar­te­si günü baş­la­ya­cak ol­ma­sı ne­de­niy­le öğ­ren­ci­le­ri­miz bu ta­rih­ten 15 gün önce en az iki doz Ko­vid-19 aşı­la­rı­nı yap­tır­mış veya en çok 72 saat ön­ce­si­ne ait ne­ga­tif PCR testi so­nu­cu­nu ibraz et­me­le­ri ge­re­kir."