KTÜ'de akademik yıl törenle başladı

KTÜ'de akademik yıl törenle başladı
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), 2012-2013 Akademik Yılı'nın açılışı bugün törenle yapıldı.

Kanuni Kampüsü içinde yer alan Osman Turan Kongre ve Merkezi’nde düzenlenen törene, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, dekanlar, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Tören, KTÜ’nün bir tanıtımının yapıldığı slayt gösterisinin ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

recep-kizilcik.20120924215457.jpgTrabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, öğrenciler sadece eğitime ve öğretime odaklanması gerektiğini belirterek “Yaklaşık 4 yıldır sizlerle Trabzon’umuzda şehir, üniversite, sanayi işbirliğini sağlayıp bu şekilde şehrimizin ve ülkemizin her alanda gelişimine katkı sağlamanın gayreti ve çabası içerisinde olduk. Sizlerin bu gayretli çalışmalarınız sayesinde hem şehrimiz gelişmekte hem de bu gelişmenin etkisi insanımıza ve insanlığa yansımaktadır. Devletimiz değerli öğrencilerimize eğitime öğretime verdiği önemin göstergesi olarak öğrenim haçlarını kaldırdı. Dolayısı ile öğrencilerimizin sadece ve sadece kendilerini eğitim ve öğretime odaklanması sosyal bir birey olarak sosyal bir insan olarak yetişmesini düşünmeleri dolayısı ile daha güçlü yarınlara bu şekilde ulaşmamızı hedefledi” şeklinde konuştu.

orhan-fevzi-gumrukcuoglu.20120924215616.jpgÖğrenciler ve halk arasındaki iletişimi yapacakları programlar ile sürdüreceklerini belirten Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Öğrenciler için yeni düzenlemeler yaptık. Bilet seviyelerini en uygun seviyede tutacağız. Yurtlarda kalan öğrencilerimizin üniversite içinde dolaşımı için rektörlüğün yanında olduğumuzu ve kentte ikamet etmekte olanlar için öğrenciler için Söğütlü ve Havaalanı mevkisine kadar ulaşımı en iyi şekilde sağlamak için otobüs ulaşımını arttırdık. Öğrenci taşıma fiyatlarını Türkiye’deki en ucuz seviyede tutan belediyemiz, bundan sonra da bu anlayışı sürdüreceğiz. Öğrencilerimizin halk ile iletişimini sağlamak için düzenlediğimiz programlara devam edeceğiz” diye konuştu.

ktude-akademik-yil-torenle-basladi.jpg

KTÜ Rektörü Süleyman Baykal ise KTÜ’nün çizgisinden hiçbir zaman ayrılmayacağını söyledi. Terör olaylarını vurgu yapan Baykal, “İçinde yaşadığımız süreçte iç ve dış düşmanlar geçen asrın başında olduğu gibi yeniden harekete geçmiştir. Şimdi şımaran, azgınlaşan bu çevreler, devletimize , Türk milletine ezeli öfkelerini göstermektedirler. Yaşadığı, devlet kurduğu tüm coğrafyalarda insanlığa adaleti, kardeşliği ve medeniyeti öğreten şerefli bir milletin mensubu olan sizler bunlara hak ettikleri cevabı bilim rehberliğinde vereceksiniz. Bu yuva bu kentin en önemli bilimsel merkezi ve lokomotifi. Biz bu anlayışla Trabzon Belediyesi olarak KTÜ’nün, Vakıf Üniversitemizin ve bölgedeki tüm diğer üniversitelerimizin de her zaman öncelikli olarak tüm isteklerinde hizmetindeyiz. Bugüne kadar öyle olmaya çalıştık bundan sonra da öyle olmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından akşam yapılacak olan KTÜ Akademik Yıl Açılış Kokteyli’nin son aylarda artan şehit haberlerinden dolayı iptal edildiği anons edildi.