KTÜ’de Çocuk Hastanesi’nin İhalesi Bugün Yapılıyor

KTÜ’de Çocuk Hastanesi’nin İhalesi Bugün Yapılıyor
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nin yanında yapılması planlanan çocuk hastanesinin ihalesinin bugün yapılacağını söyledi.

Konuyla ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Süleyman Baykal, "Çocuk Hastanemizi; 34 bin 800 metrekare ve 225 yatak olarak projelendirdik. İhalesini bugün gerçekleştiriyoruz. Hastanemizde, çocuk acil, ameliyathane, teşhis üniteleri, çocuk izleme merkezi, yeni doğan, yeni doğan cerrahi, pediatrik yoğun bakım, çocuk onkolojisi ve lösemili çocuklara yönelik üniteler yer alacak" dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi'nin inşaatının da devam ettiğini belirten Baykal "Bu hastanemizde, 9 ana bilim dalı kapsamında entegre, oral diagnoz, cerrahi, protez klinik, periodontoloji, endotondi, tedavi, ordotondi, pedodonti klinikleri ile ameliyathane yer almaktadır. Bunların dışında Çocuk Hastanesi yanında bin 600 araçlık katlı otopark inşaatı için gerekli izinler çıktı ve 2016 yılı yatırım programına alındı" ifadelerini kullandı.

105 BİN 722 KİŞİ KTÜ ACİL'E GELDİ

Yeni hizmete giren Acil Servis'in bölgenin çok önemli ihtiyacını karşıladığını ifade eden Baykal, "Acil servisimizdeki hasta sayılarına bakıldığında; 2012 yılında 67 bin 760 olan sayının 2014 yılında 90 bin 921 ve 2015 yılında 105 bin 722 olarak gerçekleştiğini görmekteyiz. Bu yaklaşık yüzde 56 "lık bir atışı gösteriyor. Yeni acil servisimize 5 Mart 2015 tarihinde taşındık. Öte yandan 24 Temmuz 2015 tarihinden itibaren de helikopter pisti tamamlandı ve hizmet vermeye başladı. Yeni acil servisimizde 32 yataklı Anestezi Yoğun Bakım, 12 yataklı Yanık Ünitesi, 22 yataklı Pediatri Yoğun Bakım, 22 yataklı Acil Servis katı, Çocuk + Erişkin Acil katı, Girişimsel Radyoloji Merkezi , 2 Anjiyografi Ünitesi (Biri Biplanar Özellikli), PET Ünitesi, Bölgenin en yüksek tesla'lı MR cihazı ilave üniteler olarak yapılmıştır" diye konuştu.

2015 YILINDA 624 BİN KİŞİYE POLİKLİNİK HİZMETİ VERİLDİ

Koruma, teşhis, tedavi ve rehabilitasyon amaçlı tıbbi uygulamaların hemen hemen tümünü gerçekleştirebilen bir hastaneye sahip olduklarını kaydeden Baykal "Farabi Hastanesi; en üstün teknoloji ürünü Radyoterapi Merkezi, ülkemizin en modern Tüp Bebek Merkezi, Böbrek, Karaciğer ve Kemik İliği Nakli Merkezi ve ülkemizin en modern Yanık Ünitesi ile Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Gümüşhane, Bayburt ve Erzincan gibi bölge illerimizde yaşayan 2 milyon nüfusa sağlık hizmeti vermektedir. Farabi Hastanesi, Doğu Karadeniz Bölgesinde tam donanımlı tek 3. basamak referans merkezidir. 2012 yılında 522 bin olan poliklinik hasta sayısı 2015 yılında 624 bine ulaşmıştır" şeklinde konuştu.

HEKİM KONUSUNDA SIKINTIMIZ YOK

Hekim konusunda herhangi bir sıkıntılarının olmadığını ifade eden Baykal, "Tıp Fakültemizde öğretim üyesi sayımız (Profesör, Doçent, Yardımcı Doçent) 2012 yılında 200, 2013 yılında 205, 2014 yılında 210 ve bugün ise 228 "dir. Verilerden de görüleceği gibi hayatın olağan akışı içerisindeki yer değiştirmeler, emeklilik işlemleri ve yeni katılan öğretim üyelerimizle birlikte Farabi Hastanesi hekim kadrosu gücünü koruduğu gibi artış da sağlamıştır. Hastanemizde ayrıca 355 araştırma görevlisi görev yapmaktadır" bilgisini verdi.

CANLIDAN KARACİĞER NAKLİ AĞUSTOS 2016'DAN SONRA

Organ nakliyle ilgili çalışmaların sürdüğünü canlıdan karaciğer naklinin yakında başlayacağını kaydeden Baykal, "Farabi Hastanemiz ve Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezimizin çalışmaları sonucunda 60'a yakın böbrek ve 20'ye yakın karaciğer (kadavradan) nakli yapılmıştır. Canlıdan karaciğer nakli konusundaki eğitimler Ağustos 2016 tarihinde sona erecek ve bu tarihten sonra bu nakillerin de başlayacağı planlanmaktadır" ifadelerini kullandı.